Ülkemizin Başı Bir Kez Daha Sağ Olsun!!!
HER yıl, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun katledildiği 24 Ocak ile Türk Hukuk Kurumu ve Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu genel başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak tarihlerini kapsayan haftada düzenlemekte olduğumuz ve ülkemizdeki aydın cinayetlerini işlediğimiz 23.ADALET ve DEMOKRASİ HAFTASI etkinliklerimizi bu yıl düzenlemedik. Ülke gündemi böyle giderse, bundan sonra da düzenleyeceğimizi sanmıyoruz.
Bugüne dek Kubilây’dan günümüze kadar tüm aydın cinayetlerini, toplu kıyımları , terör kurbanlarını, terörü yaratanları, destekleyenleri, yolsuzlukları, hırsızlıkları, bunları görmeyenleri, yakalamayanları, yargılamayanları, yakalayanların, hesap soranların yargılanıp tutuklanmalarını ve bütün bu rezaletlere siyasal zemin hazırlayanları yazılarımızla, kitaplarımızla, tiyatro oyunlarımızla, en yetkin kişilerle düzenlediğimiz panel ve konferanslarla… her fırsatta dile getirdik.
Getirdik te ne oldu? Canlı canlı kafa kesmeleri önleyemedik. Kahramanmaraş, Çorum, Sivas, Reyhanlı, Suruç, Ankara Gar, Sultanahmet… toplu kıyımlarını önleyemedik. Aydın cinayetlerini de önleyemedik. Kurşunla, bombalı tuzaklarla öldüremediklerimizi, uydurma gerekçelerle zindanlara kapatıp orada ya öldürdük ya da ölmüşten beter hale getirdik.Sonra da özür dilemek gereğini dahi duymadan hepsini beraat ettirip evlerine gönderdik.İşimize yarayanların işlerine devam etmelerini, hatta yükselmelerini sağladık.Aleyhimizde yazıp konuşanları ise kurumları ile birlikte yok ettik.Açlığa mahkûm ettik. Ayrılıkçı terörü sorarsanız; onu da çoğaltarak devam ettiriyoruz. Önce bölücü örgütün, gözümüzün önünde silâhlanmasına,ilçeleri adeta cephanelik ve savaş alanına çevirmesine göz yumduk. Sonra da kendi yarattığımız canavarı yok etmek için ülkenin yoksul çocuklarını görevlendirdik. Her gün televizyonlardan şehit haberlerini dinlemekten biz bıktık. Ancak, henüz bıkmayanlar var ki, bu kirli savaş tüm hızıyla sürüyor. Asker, polis,sivil, kadın, çocuk, yaşlı, genç her gün birkaç yurttaşımızı bu soysuz savaşa kurban veriyoruz. İki gün önce ilçemize de şehit ateşi düştü.Buradan tüm şehitlerimize Tanrı’dan rahmet ve başta aileleri, tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum Terörist, karşısına kim çıkarsa vuruyor, yakıyor, öldürüyor. Hastane, okul, kışla, karakol, cami…En son karne alma heyecanını yaşamak isteyen çocukların bile üzerine bomba atma şerefsizliğini gösterdiler..
Haftamızın adı ADALET ve DEMOKRASİ HAFTASI.Yıllardır adaleti ve demokrasiyi bulmak, elimizden geliyorsa katkı sunmak, ölümleri, kıyımları, yolsuzluk ve hırsızlıkları önlemek, yapanların, yaptıranların adalete teslim edilmesini sağlamak, bu konularda halkımızı birazcık ta olsa bilinçlendirmek için uğraştık, didindik, çabaladık…Olmadı. Başaramadık.Halkımızı içine saplandığı karanlık bataktan çıkarmak için verdiğimiz tüm uğraşların boşa gittiğini seçim sonuçlarında gördük.Son olarak 1 Kasım seçimleri bütün uğraşlarımızın boşa gittiğini net bir şekilde ortaya koydu. Şunu anladık: Bugüne kadar uyguladığımız yöntem yanlıştı. Bundan sonra daha değişik, daha çarpıcı ve daha vurucu, daha çok ses getirici araçları kullanarak derdimizi anlatmak zorundayız.
Ülkemizde hukukun üstünlüğünü sağlayamadık.Yurttaşın güvenliğini bırakın, güvenlik güçlerimizin bile güvenliğini sağlayamadık. Komşularımızla sıfır sorun diye başladığımız dış politikamız sonucu , sıfır dost komşu aşamasına geldik.Öldürüp yok ettiğimiz değerlerin yerine bir yenisini koyamadık.Bir Mumcu, bir Aksoy, bir Kışlalı,bir Üçok, bir İpekçi, bir Okkan, bir Yurdakul, bir Hablemitoğlu, bir yarbay Tatar, bir orgeneral Şener Eruygur… kolay yetişmiyor. Ancak, elinde 700 bin kişilik yasal silâhlı güç bulunan ülkenin genelkurmay başkanını, illegal silâhlı örgüt kurmak ve yönetmekten mahkûm edecek savcı ve yargıçlar çok kolay yetişiyor ve görevleri sona erdiğinde de bir sümüklü mendil gibi çöpe atılıyorlar.
Anlayacağınız, ülkemiz, özellikle son 13 yılda, başta yetişmiş insan ve cumhuriyetimizin değerleri, bayramlarımız, lâiklik ilkemiz olmak üzere pek çok değerini yitirdi. O nedenle haykırarak ve tekrar!! “ÜLKEMİZİN BAŞI BİR KEZ DAHA SAĞ OLSUN!” diyorum.
Ali TEZCAN
Atatürkçü Düşünce Derneği
Turgutlu Şube Başkanı
Yorumlar
Kalan Karakter: