Turgutlu “Keşif Günü” İçin Hazırlanıyor
TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) ve bileşenlerini oluşturan sayıları 50’yi aşkın sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, sendika ve dernek temsilcileri “keşif günü” için yapılacakları değerlendirmek üzere 22 Mayıs akşamı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelecek.
TURÇEP ve bileşeni olan 50 civarında sivil toplum örgütleri Çaldağı’ndaki maden işletmesi hakkında mahkeme tarafından belirlenen keşif günü için hazırlıklara başladı. TURÇEP tarafından yapılan açıklamaya göre, Manisa İdare Mahkemesi tarafından daha önce 22 Mayıs olarak belirlenen keşif tarihi, atanan bilirkişilerden bir kişinin çekilmesi sonrası değişti. Mahkeme tarafından yeni bir bilirkişi tayin edilirken Çaldağı’nda yapılacak keşif günü tarihi de 22 Mayıs’tan 2 Haziran tarihine kaydırıldı. Buna göre TURÇEP ve sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi partiler de “keşif günü” hazırlıklarını 2 Haziran’a göre yapmaya başladılar.
Edinilen bilgiye göre, TURÇEP yürütme kurulu ve TURÇEP’i oluşturan sayıları 50 dolayındaki çeşitli sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, dernek ve sendika temsilcileri ilk etapta 22 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00’de bir araya gelerek toplantı yapacak. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceği belirtilen toplantıda, Çaldağı nikel işletmesi için mahkemenin belirlediği bilirkişi keşfinin ne anlama geldiği ve Turgutlu halkının neler yapması gerektiği konuları görüşülecek.
MADENE İZİN VERENLERE, DESTEK OLANLARA OY YOK
Konuyla ilgili açıklama yapan TURÇEP Dönem sözcüsü İsmail Alsaç, 7 Haziran’da yapılacak seçimler dolayısıyla bir süredir siyasi partiler ve milletvekili adayları ile görüşmelerini sürdürdüklerini kaydederken, ayrıca mahkemenin Çaldağı nikel madeni için belirlediği 2 Haziran’da yapılacak keşif günü için de hazırlandıklarını söyledi. Seçimlerdeki tavırlarını “bu madene destek olanlara, izin verenlere oy yok” sloganıyla ifade ettiklerini, bu tavırlarını siyasi parti ve adaylarına da ilettiklerini belirten TURÇEP Dönem Sözcüsü Alsaç, “Bu durumda Turgutlu halkı seçimlerden önce ilk sözünü 2 Haziran’daki keşif günü söyleyecek” dedi.
HALK OLARAK İLK SÖZÜMÜZÜ 2 HAZİRAN’DA SÖYLEYECEĞİZ
Alsaç, açıklamasında şunları söyledi: “Bilim bu madenin kesinlikle bir facia yaratacağını söyledi. Hukuk, yargıya taşınan bakanlık kararı için bilirkişi tayinin ederek sözünü söyledi. Bizler de 2 Haziran günü Çaldağı’da keşif sırasında halk olarak sözümüzü söyleyeceğiz, bu madeni istemediğimizi, kapatılmasını istediğimizi belirteceğiz. Yaşadığımız topraklar dünyanın en bereketli toprakları ve 18 milyon ton sülfürik asitin kullanılacağı, üstelik dünyanın hiçbir ülkesinde kabul görmeyen bir madencilik projesinin laboratuarı haline getirilmek isteniyor. Vatan sadece topraktan ibaret değil, bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaş denilen bir topluluk da var. Bu nedenle dünyanın bu en bereketli toprakları üzerinde yaşayan “halk” diye bir değerin olduğunu da bu vesileyle göstereceğiz.”
Bu nedenle tüm bileşenleri ile birlikte 22 Mayıs akşamı yapılacak toplantıya da çok önem verdiklerini belirten TURÇEP Dönem sözcüsü İsmail Alsaç, 2 Haziran’da yapılacak keşif günü için de “Her kesimden yurttaşlarımızın bu onurlu mücadelemizde 2 Haziran günü yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi.HABER MERKEZİ
Yorumlar 1
Kalan Karakter: