Hayırsever işadamı 60 yıl sonra emekli oldu
MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde 60 yıldır ticaretle uğraşan ve 41 yıldır vergi rekortmenleri arasında gösterilen 81 yaşındaki hayırsever işadamı Hüseyin Gümüşlü, jübilesini yaparak emekliliğe adım attı.
Sarıgöl'de bir akaryakıt istasyonu işleten ve tarım ilaçları firmasının bayiliğini yürüten işadamı Hüseyin Gümüşlü, 60 yıllık iş yaşamını noktaladı ve yerini gençlere bıraktı. İlçe Kaymakamı Çetin Kılınç ve Sarıgöl Vergi Dairesi Müdürü Faruk Sakallı'yı ziyaret ederek vedalaşan Gümüşlü, "60 yıl önce çobanlık yapıyordum. Okuyamadım ve kendi kendime söz verdim. 'Zengin olursam bu meraya okul yaptıracağım' dedim. İşlerim iyileşti. Ben okuyamadım, köyümün çocukları okusun diye Tırazlar Mahallesi'ne okul yaptırdım. Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerin düğünlerine, sünnet olacak çocuklara yardımcı oldum. Vergilerimi zamanında ödedim rekortmen oldum. Vergilerimi ödeyince huzurlu oluyordum" dedi.
Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl'ün hayırseveri olan Hüseyin Gümüşlü'nün gelecek kuşaklara örnek olmasını temenni etti. Kılınç, "Sarıgöl'de fakirlerin babası Hüseyin Gümüşlü'nün yerini doldurmak gerçekten zor. Ancak gelecek kuşaklara örnek olması bizleri sevindiriyor. Emekli hayatında mutluluklar dilerim" dedi. dha
Yorumlar
Kalan Karakter: