Yabancı konukları Turgutlu’da ağırladılar
Turgutlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ab Projesi Kapsamında 6 Ülkeden Gelen Misafirlerini Ağırladı
TURGUTLU Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Ulusal ajans tarafından verilen hibe desteğiyle yürütülen “Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “ projesi kapsamında 6 ülkeden( İtalya, İspanya, Güney Kıbrıs, Litvanya, Estonya ve Romanya) katılan toplam 24 misafirini Turgutlu’da ağırladı.
2012 Yılında başlayan “Tradıtıonal Village For a Future Life” “ Gelecekteki Yaşam İçin Gelenekse Köy” adlı projenin Türkiye toplantısı 6-10 Kasım tarihleri arasında Turgutlu’da gerçekleşti.
Proje yasal temsilcisi ve kurum müdürü Hayrettin USLU, Proje irtibat kişisi ve müdür yardımcısı Osman Tuğrul, Senem Aka İngilizce öğretmeni ve proje danışmanı Şebnem Duran, Halk Eğitim müdür baş yardımcısı Yaşar Kocatürk ve kursiyerimiz emekli diş hekimi İbrahim Kaya’dan oluşan proje ekibinden yapılan açıklamaya göre;
“Büyük bir kısmı ülkemize ilk kez gelen misafirlerimizle birinci gün; Meryem Ana, Efes, Selçuk, Şirince ve Kuşadası’nı kapsayan bir gezi gerçekleştirildi. Özellikle projemizle çok ilgisi olan geleneksel köy yaşantısının tanıtıldığı “Maket Köy” büyük ilgi ve hayranlıkla gezildi.
İkinci gün sabahtan öğleye kadar yapılan toplantının ardından Turgutlu Belediyesi’nin konuklarımıza Orta Park Restoran’ da verdiği öğle yemeğinin ve kurumumuzun aşure ikramının ardından Merkezimiz ziyaret edildi.
Misafirlerimiz tarafından, Halk Eğitim Merkezinin açtığı; Giyim, El Sanatları Kursları ziyaret edildi, yapılan çalışmalar hayranlıkla izlendi. Ebru Öğretmenimiz Ömür Hanım’ın yaptığı Ebru Çalışması gurubu adeta büyüledi. Her ülkeden birkaç katılımcı Ebru Sanatı ile ilgili uygulama yaptı.
Şehir Merkezindeki “Vakıf Binası” olarak bilinen diğer kurs yerine geçildi. Burada bulunan Tezhip, Telkari, Resim kursları onlar için ilk kez karşılaştıkları ilginç bir deneyim oldu. Ülkelerine götürmek için kursiyerlerimizin yaptığı sanat eserlerinden bazılarını satın aldılar.
Daha sonra ilçemizin en eski ve en meşhur ayakkabıcılarından Ethem Usta’nın ( Ethem Karakaş) dükkanına gidildi. Kurumumuz daha önce ziyaret ettiği ülkelerde Ethem Usta’nın yaptığı ayakkabı ve çizmelerin görsel sunumunu yapmasından dolayı katılımcılar büyük ilgi gösterdi.
Üçüncü gün otelde gerçekleşen toplantının ardından Gökgedik Köyü’ne gidildi. Burada önceden hazırlık yapan; Muhtar Hüseyin kaygısız, o köylü olan öğretmen arkadaşımız Mustafa Yıldırım ve Gökgedikliler Derneği Başkanı Abdullah Akcan’ın hazırladıkları Yörük Çadırı ve sergisi ile yöresel yemekler( Gözleme, keşkek, bazlama, pişi ve ayran) katılımcıları çok mutlu etti. Bazı misafirlerimiz gözleme yapma deneyimi yaşadı. Erkek ve kadın yöresel kıyafetleri giydiler. Halk oyunları ekibimizin gösterisi ve yenilen yöresel yemeklerin ardından, Güney Köyü’ne gidildi. Yeni restore edilen Güney Köyü Camii ziyaret edildi. Burada Din Görevlileri Dernek Başkanı Murat Aytolan Cami ve ibadet hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Dördüncü gün dönüş günü olmasına rağmen Estonya ve İspanya ‘dan katılımcı arkadaşlar; aynı zamanda Zirve Dağcılık Turgutlu Şube Başkanı olan Müdür yardımcımız Osman Tuğrul rehberliğinde Yukarı Kızılca’dan başlayarak Nazar Köy ‘de biten “Ata ‘ya Saygı” doğa yürüyüşüne katıldılar.HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: