Vatandaşa dokunduk bin ah işittik!
“Turgutlu’da yaşamak bizim için ölüm”
Turgutlu’da toplu taşıma sorunu çözüm bekliyor
Turgutlu’ da toplu taşımadaki durak yerlerinin belirsizliği ve duraklarda durmaması vatandaşı zor durumda bırakıyor. Durak güzergahlarında durmayan dolmuş şoförleri ise duraklarda durduklarını ancak Turgutlu Belediye yetkililerin durak levhalarını asmadığını iddia ediyor.
TURGUTLU, ilçesinde geçtiğimiz yılın başlarında Atatürk Bulvarı’nda bulunan elektrik direklerinin yer altına alınma çalışmaları ve Atatürk Bulvarı’nın genişletme çalışmaları başlamıştı. Çalışmaların bitmesine yakın İlçe Trafik Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda Atatürk Bulvarı tekrar çift yön olmuştu. Çift yön olan ve çift sıra park olan Atatürk Bulvarında sıkıntıların doğmasına neden oldu. İlk başta trafik, park ve orta refüj yapılması sorunları yaşanırken, Atatürk Bulvarı’ndaki halen devam etmekte olan en büyük sorun dolmuş durak yerlerinin tam olarak belli olmaması ve dolmuş şoförlerinin durak harici yerlerde durması.
“YAŞAMAK ÖLÜM OLDU”
Huzurevine gitmek için yarım saatten fazla dolmuş beklediğini belirten Turgutlu Huzurevi Sakini Seyit Ahmet Gül durak sorununa artık bir çözüm üretilmesini istediğini ifade ederek, “ Ben böyle bir şehir görmedim. Durak yok, durakların nerede olduğu belli değil. Bel fıtığım var ve bir ayağım kırık. Hastaneye gitmek için yarım saatten fazla burada bekliyorum. Bizim için yaşamak ölüm oldu.” şeklinde konuşarak yaşanan soruna tepki gösterdi.
“Bir an önce dolmuş duraklarının belirlenmesini ve şoförlerinde bu kurallara uymasını isteyen” Turgutlulu vatandaşlar da , “Daha güzel şartlarda seyahat ediyoruz ama en büyük sorunumuz şu anda durak yerlerinin belli olmaması. Durakların nereler olduğu, dolmuşların nerde durduğu belli değil. Önemli durumlar için dolmuş beklediğimizde zaman kaybediyoruz. Durak konusunda kafamız karıştı. Nerede yolcu anlıyor hala bilmiyoruz. Özellikle çift sıra parklar yüzünden minibüslere binmekte de zorluk çekiyoruz. Hem biz minibüslere binmekte zorluk çekiyoruz hem de trafik Atatürk Bulvarında sıkışıyor. Yetkililerden isteğimiz bu soruna bir an önce çözüm üretilmesidir” dediler.
“ŞOFÖRLER LEVHALARIN ASILMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ”
Duraklarda durduklarını belirten dolmuş şoförleri ise Belediyeye yüklenerek levhaların hala asılmadığını, vatandaşların bu durumu bilmediklerini o yüzden karışıklık olduğunu belirttiler. Nuray AKAY
Yorumlar
Kalan Karakter: