Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2025-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinin başladığını duyurdu. Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tercih işlemlerinin 1-13 Ağustos 2025 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti.
Tercih sürecinin öğrencilere, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Ersoy, adaylara önemli tavsiyelerde bulundu. Ersoy, “Tercihlerinizi yaparken uzman desteği almayı ihmal etmeyin. İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımladığımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri lütfen dikkatlice okuyun” ifadelerini kullandı.
Adayların tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili alan hocalarından bilgi almalarını ve imkanları varsa üniversiteleri ziyaret etmelerini öneren ÖSYM Başkanı, "Hem bölüm hem de yerleşke içinize sinsin. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını, keşke demeyeceğiniz verimli bir üniversite hayatı geçirmenizi diliyorum" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: