Ulaşım sorununa ilk neşter
Kent içi toplu ulaşımla ilgili sorunların aşılması konusunda, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, minibüsçüler ve halk otobüsçüleri ile bir araya geldi.
Manisa’nın ulaşım sorununa ilk neşter
MANİSA’da kent içi toplu ulaşımla ilgili sorunların aşılması konusunda, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, minibüsçüler ve halk otobüsçüleri ile bir araya geldi. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Maalesef bu konuda Manisa çözüm yolu aramamış, hep bu sorunu ertelemiş. Ama artık bir yerden başlanması lazım. Geçişler her zaman sancılı ve sıkıntılı olur. Ancak doğru, bir tanedir. Önemli olan o doğruya gelinebilmesidir, bu da biraz zaman ve sabır isteyen bir iştir” dedi.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kent içi toplu ulaşımdaki sorunların çözüme kavuşturulması konusunda oluşturulabilecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Manisa’da hizmet veren minibüsçüler ve halk otobüsçüleri ile bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Belediye Meclis üyeleri, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Sekreteri Onur Orhon, TÖHOB Eskişehir Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altunoğlu, Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz ve 274 minibüs ve halk otobüsü hat sahibi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa’nın hızlı bir büyüme yaşadığını, bu büyümenin de kent içi toplu ulaşımla ilgili sorunları beraberinde getirdiğini belirtti.
Önemli Olan Sorunların Üzerine Gidebilmek
Deniz’in ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa artık kabuk değiştiren, kabuğunu kıran, İzmir’in gölgesinden kurtulma yolunda önemli adımlar atan bir kent olma yolunda. Turizm yönünden ve sosyal alanların arttırılması yönünden gelişmiş bir Manisa’yı yaratabilmenin çabası içindeyiz. Bu hizmetler, önümüzdeki aylar itibariyle çok daha ivme kazanacak. Bugün 22 mahallede başlatılan düzenleme çalışmalarına, Şubat ayında ihale prosedürleri tamamlanan 23 mahalleyi de ekleyerek, bu sayıyı 45 mahalleye çıkaracağız. Kaldırımıyla, bordürüyle ve asfalt sezonunda hızla başlayacağımız asfaltlamayla, Manisa yaz aylarında hizmetlerde büyük ivme kazanacak. Tabi kentimizde sorunlar fazla. Önemli olan bu sorunların üzerine gidebilmek, ortak bir noktada çözüme kavuşturabilmek” dedi.
Bu Sorun Hep Ertelenmiş
Kentin sorunlarından bir tanesinin de kent içi ulaşım olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Maalesef geldiğimiz günden beri bu konuyla ilgili vatandaşlarımızdan aldığımız şikayetler had safhada. Aldığımız bu şikayetlerin üzerine gidilmesi, artık bir zaruret olmakta. Manisa çabuk büyümenin sıkıntılarını yaşıyor. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz yaz aylarında Belediye olarak bu konuda ne yapabiliriz sorusuna cevap aramak için konuyu başkan yardımcılarımızla masaya yatırdık. Önce bu konuyla ilgili gerek Ege Bölgesi’nde, gerekse diğer illerde neler yapılıyor, bunun araştırmasını yaptık. Hemen hemen bütün illerde bu değişimler yapılmış ve tamamlanmış. Ama maalesef bu konuda Manisa, çözüm yolu aramamış, hep bu sorunu ertelemiş” dedi.
Manisa’nın Dönüşüm Yapması Şart
Konu ile ilgili bir yerden başlanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ergün, “Geçişler her zaman sancılı ve sıkıntılı olur. Ancak doğru, bir tanedir. Önemli olan o doğruya gelinebilmesidir, bu da biraz zaman ve sabır isteyen bir iştir. Manisa’nın bu dönüşümü yapması şart. Burada sizi kesinlikle mağdur etmeyecek şekilde hareket ettiğimizi bilmenizi isterim” dedi. Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından TÖHOB) Genel Sekreteri Onur Orhon, TÖHOB Eskişehir Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altunoğlu, İstanbul ve Eskişehir’de kent kart ve havuz sistemine geçiş konusunda yaşanan olumlu gelişmeleri dinleyicilere aktardı.
Seçim Kaygısı Güderek İş Yapmıyorum
Hat sahiplerine kulaktan dolma sözlere ve siyasi dedikodulara ehemmiyet göstermemelerini söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Biz bu çalışmayı yaparken, ortaya sizlerle birlikte bir proje çıkaracağız. Kimseyi mağdur etmeden, ortak fikirle hareket edeceğiz. Çeşitli yollardan yayılacak kulaktan dolma sözlere ve siyasi dedikodulara izin vermeyin. Biz seçim kaygısı güderek iş yapmıyoruz. Önemli olan Manisa’mıza en iyi hizmeti sunabilmek. Tek kaygımız bu” diye konuştu.HABER MERKEZİ
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: