ÇÖZÜM MERKEZİ’NDEN İLGİNÇ İSTEKLER
MANİSA Belediyesi tarafından, kentte yaşayanların sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olunması amacıyla bir süre önce kurulan Manisa Belediyesi Çözüm Merkezi'ne yılın ilk 6 ayında 5 bin 776 şikayet başvurusu yapıldı. Merkez sorumlusu Musa Dirik, zaman zaman gelen ilginç isteklere şaşırdıklarını belirterek, "UFO gördüğünü ve belediyenin önlem alıp almayacağını soran bile var" dedi.
Manisa Belediyesi Çözüm Merkezi Sorumlusu Musa Dirik, halkın sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olmak amacıyla kurulan 'Çözüm Merkezi'ne bu yılın ilk 6 ayında toplam 5 bin 776 şikayet başvurusu geldiğini söyledi. Kendilerine, 2 bin 550 dilekçe ve 3 bin 226 e- posta, telefon ya da kişisel başvuruda bulunulduğunu dile getiren Dirik, bunlardan 5 bin 455'ine dönüş yapıldığını vurguladı.
13 BİN KİŞİYE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Şikayeti olanlarla daha çok telefon ve yüz yüze görüşmeler yapıldığına değinen Dirik, ayrıca 6ı ayda 13 bin 170 kişiye de çeşitli konularda danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti. Şikayetlerin özellikle yol çalışmaları, park sorunu gibi konularda yoğunlaştığına dikkat çeken Dirik, Manisalılar'dan, kendilerine 'ALO 188' numaralı telefondan ulaşmalarını istedi. Dirik, "Vatandaşlarımıza "İyi günde kötü günde yanınızdayız' sloganıyla hareket ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında, 6 ayda 751 evlilik, 1104 bebek tebrik kartı, 363 ölüm taziye kartı gönderdik" dedi.
ŞAŞKINA ÇEVİREN İSTEKLER
Belediye Çözüm Merkezi'ne gelen şikayetler karşısında zaman zaman şaşırdıklarını ifade eden Musa Dirik, "Bazı ilginç şikayet ve taleplere belediyemizin çözüm bulması imkansız" diye konuştu. Çözüm Merkezi'ne ulaşan bazı ilginç isteklerse şöyle:
* 98 yaşındayım. Komşum olan genç bir kadın beni her gördüğünde evlenme teklifinde bulunuyor. Param için benimle evlenmek istiyor. Bu kadın hakkında gereken işlemlerin yapılmasını istiyorum. * Gece UFO gördüm. Belediye olarak ne önlem almayı düşünüyorsunuz? * Alaybey'deyim. İstanbul Ortaköy'e gitmek istiyorum. Belediyenin telefonla navigasyon hizmeti var mı?, * Karşı komşumun balkon perdesinden şikayetçiyim. Göz zevkimi bozuyor. Lütfen komşumu uyarın ve perdesini değiştirsin. dha
Yorumlar
Kalan Karakter: