TURMESAD , üyelerini sigorta konusunda bilgilendirdi
Kısa adı TURMESAD olan Turgutlu Metal Sanayicileri Derneği, üyelerine “İş kazalarına ve üçüncü şahıslara karşı sigorta” konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Fatih Akkaynak ve İsmail Ulcay girişimleriyle pazartesi akşamı saat 19.30 da Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda Yaşar Üniversitesi 'n de de dersler veren Baksas Sigorta A.S Genel Müdürü Bahadır Zengin , “İş kazalarına ve üçüncü şahıslara karşı sigorta” kapsamlı bir sunum yaptı.
Sunumun açılış konuşmasını yapan TURMESAD Başkanı Tahsin Koyak ; “Turgutlu Metal Sanayicileri Derneği olarak üyelerimizin bilgilendirilmesi doğrultusunda Bahadır Zengin bilgilendirme yapacak. Bahadır Zengin ve bu organizasyonda emeği geçen Gazel Muhasebe Hulki Gazel , Fatih Akkaynak ile TUTSO Meclis ve dernek üyemiz İsmail Ulcay’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum “dedi.
SGK,İŞ KAZALARINDA İŞVERENİ SORUMLU TUTMAKTADIR
Riks ve tehlikenin her zaman yan yana bulunduğunu belirten Zengin, “İşe gitmek için kapısından adım atan çalışanın başına bir şey gelmesi yada bir işyerinde kavga ederek birbirini yaralaması durumunda SGK, işvereni sorumlu tutmaktadır. “ dedi.
Sigorta poliçelerinin küçümsenmemesi gerektiğini ifade eden Zengin : “Özel ve genel iş hayatında insanların, demirbaşların her zaman risk altında olduğunu belirterek sigorta konusunda duyarlı olmalıyız “diye konuştu. Zengin sunum sonunda üyelerin çeşitli sorularını yanıtladı.
“SİGORTACI ‘YOK ONDAN KIRPILMIŞ, BUNDAN KIRPILMIŞ’, VELETALİN AMİN. DEYİP GEÇİYORUZ”
Bir dernek üyesi “Sigortacıya gittiğimiz zaman bunun bedelini ödemekten ziyade bedelinin ne kadar olduğunu soruyoruz. .Bunu sorduğumuz zaman diyelim ki 20 maddelik sigorta kapsamında beş tanesini ,on tanesini kapsamdan çıkartıyor sigortacı ‘500 lira işlem tamam ‘diyor. Ama siz zannediyorsunuz ki, ful sigorta. Öyle değil. Başımıza bir dert geldiği zaman , sigortacı ‘yok ondan kırpılmış, bundan kırpılmış’, Veletalin amin. deyip geçiyoruz “ şeklinde endişesini dile getirdi.
Yaşar ve Ekonomi Üniversitesi’nde dersler veren Zengin . Bugünkü konumuz hepinizin bildiği ama belki başımıza gelmediği için henüz riskin farkında olmadığımız bir konu, İşvereni iş kazalarına karşı koruyan poliçelerle ilgili, farkındalık yaratmak.”
“İŞ KAZASI OLARAK DEĞERLENDİRİP, İŞVERENE RÜCU EDİYOR.”
Zengin verdiği bir örnekte “ ...SGK Genel kapsamda şöyle diyor : iş yerinde gelebilecek ,iş kazaları sonucunda işverene düşecek hukuki sorumluktan bahsediyor. Ancak son 10 yılda hukuki sorumluğun kapsamı çok genişledi. Bunun nedenini ne biliyor musunuz ? SGK’nın bütçesi yok ,yani bunları karşılayabilecek bütçesi yok. ... Ve iş kazası olarak değerlendirip, işverene rücu ediyor.” EMRAH KANIK
Yorumlar
Kalan Karakter: