İzmir'in Karşıyaka ilçesinde polis ile şüpheliler arasında çıkan çatışmada, Karşıyaka’da görevli Turgutlulu polis memuru Mustafa Bulut (47) yaralandı. Bacağından yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
KARŞIYAKA İlçesinde, çarşamba gecesi Zübeyde Hanım Mahallesi Erol Baş Spor Tesisinde meydana gelen olayda, halı sahada maç yapan polisler ile maçı izleyen ve alkol aldıkları ileri sürülen şüpheliler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesinin ardından şüpheliler olay yerinden ayrıldı. Şüpheliler daha sonra halı sahaya motosikletle gelerek ateş etmeye başladı. Maçı izleyen polislerin de karşılık vermesi üzerine şüpheliler motosikleti bırakarak kaçtı.
Çıkan çatışmada İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevli olan ve istirahatli olduğu öğrenilen Turgutlu’nun Çepnidere Mahallesi sakinlerinden Mustafa Bulut, yanında bulunan 5 yaşındaki oğlunun gözleri önünde bacağından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı polis memuru, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Bacağından yaralanan Mustafa Bulut'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlayan asayiş ekipleri, olayla ilgili 6 şüpheliyi gözaltına aldı.
Çepnidere Mahallesi Muhtarı İnan Girgin de sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “İzmir'in Karşıyaka İlçesinde halı sahada maç yapan polis memurlarının oyunculuğunu beğenmeyerek sataşan kişilerle, polislerimiz arasında çıkan tartışmada köyümüz sakinlerinden Hamza Bulut'un oğlu Mustafa Bulut yaşanan tartışma sonucu ayağından yaralanmıştır. Seyirciler arasında bulunan polislerin de ateş açması sonucu kaçan şüphelilerden 2'si kısa sürede yakalandı. Polisimiz Mustafa Bulut'a acil şifalar diliyor, bu menfur saldırıyı yapanların ivedi bir şekilde cezalandırılmalarını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
AA - Nurullah ÇANKAYA
Yorumlar
Kalan Karakter: