Turgutlulu hayırsever İlhan Filiz Asılı aile sağlığı merkezi yaptırıyor
TURGUTLU’da hayırsever İlhan Filiz Asılı’nın yaptıracağı 'Turgutlu 13 Nolu İlhan Filiz- Sevinç Asılı Aile Sağlığı Merkezi" protokolü törenle imzalandı.
Manisa Valiliği Brifing Salonu’nda düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, hayırsever İlhan Filiz Asılı, katıldı.
Turgutlu’da boyacı ustası hayırsever 78 yaşındaki İlhan Filiz Asılı Turgutlu ilçesine kardeşi merhume Sevinç Asılı ile birlikte isminin verileceği Aile Sağlığı Merkezi yaptırıyor.
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Aile Sağlığı Merkezleri ihtiyaçlarımızı karşılama noktasında ikinci kere zatıalinizin huzurunda olmanın kıvancını yaşıyoruz. Daha önce İzmir’den bir hayırseverimizin himaye ettiği bir projede gelmiştik. Turan Mahallesinde yeri güzel olan ve aciliyet keşfeden 5 hekimlik aile sağlığı merkezinin yatırımı için huzurlarınıza geldik. Binamız zemin ve 2 kat olacak. Arsamız 143 metrekare üzerine. Arsa kıymetli hayırseverimiz İlhan beyin, tapu ile ilgili hiçbir pürüzümüz kalmadı. Hayırseverimiz bir yıl içerisinde anahtar teslimi yapacak. Ben kendilerine huzurunuzda teşekkür ederim” dedi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay da konuşmasında “Manisa İli Turgutlu İlçesi Turan Mahallesi 457 ada 12 Nolu parselde İlhan Filiz Asılı adına kayıtlı 143 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine hayırsever tarafından 5 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası yapılacak. Bina, zemin, 1 ve 2 olmak üzere 3 (üç) katlı yapılacak ve Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere devir edilecek. Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılacak zemin ve 1. Kat toplamı 286 m2 olacak. Hayırsever yaşamı boyunca bedelsiz olarak 2. Katta ikamet edecek ve bina bu şekilde projelendirilecek. Yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi hayırseverin isteği doğrultusunda Hayırseverin Merhum kardeşi Sevinç Asılı hayrına, “Turgutlu 13 Nolu İlhan Filiz- Sevinç Asılı Aile Sağlığı Merkezi" olarak isimlendirilecek. Bölgenin nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında yapılacak yeni hizmet binası bölgede sunulacak sağlık hizmetlerinin kalite ve verimini anlamlı şekilde arttıracak” şeklinde konuştu.
Hayırsever İlhan Filiz Asılı da daha önce kardeşi ve çocuğunun vefat ettiğini ve bekar olduğunu, vefatından önce böyle bir hayır yapmayı arzuladığını belirterek, kendisine bu imkanın sunulması nedeniyle teşekkür etti.HABER MERKEZİ
Yorumlar 2
Kalan Karakter: