Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, hafta sonu oynayacağı kritik Seçil Kauçuk Mersin maçı öncesinde anlamlı bir farkındalık hareketine imza atıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tribünlerin mor renge boyanacağı mücadelede, kadına yönelik şiddete karşı tek ses olunacak.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) zirve takibini sürdüren Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, ligin kaderini belirleyecek önemli maçlardan birinde Seçil Kauçuk Mersin’i konuk etmeye hazırlanıyor. 7 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak olan bu kritik randevu, sadece sportif bir rekabete değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışmaya da ev sahipliği yapacak.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde oynanacak karşılaşma için kulüp yönetimi "farkındalık" çağrısı yaptı. Taraftarların mor kıyafet ve aksesuarlarla tribündeki yerini alması istenirken, Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nun mor balonlar, kadına yönelik şiddete dikkat çeken pankart ve dövizlerle donatılacağı öğrenildi.
“Kadına yönelik şiddete karşı tek ses olalım istiyoruz”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Kadın Basketbol Takımımız, kurulduğu günden bu yana kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı bir tepkinin, bir vicdanın ve bir toplumsal duruşun simgesi oluyor. Parkede verdiğimiz mücadele kadar, hayatın içinde verdiğimiz mücadeleyi de önemsiyoruz. 7 Mart’ta oynanacak karşılaşmada tribünlerimizi doldurarak ve mor renge boyayarak hem takımımıza güç verelim hem de kadına yönelik şiddete karşı tek ses olalım istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizi maçımıza davet ediyorum ” dedi.
“Bu maç, eşitlik ve dayanışma çağrımızın sahaya yansıması oluyor”
Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, “Kadın Basketbol Takımımız, önemli bir maça çıkmaya hazırlanıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde oynayacağımız bu karşılaşmayı sadece bir spor müsabakası olarak görmüyoruz. Bu maç, eşitlik ve dayanışma çağrımızın sahaya yansıması oluyor. Tüm halkımızı takımımıza destek olmaya ve kadına yönelik şiddete karşı durmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Mor dayanışmanın takımımıza ayrı bir güç katacağına inanıyoruz”
Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü İstemihan Örücü ise Seçil Kauçuk Mersin karşılaşmasının lig sıralaması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Zirve yarışında kritik bir maça çıkıyoruz. Oyuncularımız hazırlıklarını yüksek motivasyonla sürdürüyor. Ancak bu maçın anlamı yalnızca puan tablosuyla sınırlı değil. Kadınlar Günü öncesinde tribünlerde oluşacak mor dayanışmanın takımımıza ayrı bir güç katacağına inanıyoruz” dedi.
7 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te gerçekleşen olan karşılaşmaya girişler tamamen ücretsiz olacak. Maç günü saat 14.00’te Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden spor salonuna ücretsiz seferler düzenlenecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: