Turgutlu'da artan kuraklık tehdidi ve çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında "Su ve Geleceğimiz" konulu panel düzenlenecek. 15 Nisan Çarşamba günü düzenlenecek panelde, uzman isimler suyun hayati önemini ve Gediz Nehri’ndeki kirlilik tehdidini tüm yönleriyle ele alacak.
Panelde alanında yetkin isimler sunumlarıyla yer alacak. Prof. Dr. Ali Osman Karababa "Su ve Sağlığımız" üzerine toplum sağlığını ilgilendiren kritik uyarıları paylaşırken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Erhan İçöz ise "Su Kıtlığı" başlığı altında konuşma gerçekleştirecek. Tarımsal üretimde suyun verimli kullanımı konusunu ise Prof. Dr. Tayfun Özkaya, "Tarımda Kuraklıkla Baş Edebilir Miyiz?" sorusu üzerinden yanıtlayacak.
Bölgenin can damarı olan Gediz Nehri’ndeki çevre felaketi de panelin ana gündem maddelerinden biri olacak. Turgutlu Çevre Derneği Başkanı Vedat Özçömlekçi, "Gediz Nehri’nde Su Kirliliği" başlıklı sunumuyla nehirdeki kirlilik oranlarını ve çözüm yollarını katılımcılara aktaracak.
"Su ve Geleceğimiz" adlı panel, Turgutlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 15 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’de Eski Belediye Binası’nda gerçekleşecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: