Turgutlu’da orman yangını: Kontrol altına alındı
MANİSA’nın Turgutlu İlçesinde tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesiyle daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.
Türkiye’nin pek çok şehri orman yangınlarıyla boğuşurken, bir yangın haberi de Manisa’nın Turgutlu ilçesinden geldi. Turgutlu’nun kırsal Osmancık Mahallesi Cennet Deresi Mevkii yakınlarındaki bir tarım arazisinden henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükseldi. Yangını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
Rüzgarın etkili olduğu bölgede yangın ormanlık alana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye gelen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği ekipleri ile Turgutlu Belediyesi iş makineleri yangına müdahale etti.
Yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınırken, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının, yakılan mangaldan kaynaklandığı iddia ediliyor.
Sinirli’deki yangın büyümeden söndürüldü
Akşam üstü saatlerinde yine kırsal mahallelerden Sinirli’de ormanlık alanda yangın çıktığı, ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: