Manisa’nın Turgutlu ilçesinde çarşı esnafının sahip çıktığı 8,5 kiloluk sarman kedi “Sarı”, görenlerin ilgisini çekiyor. Sevimli tavırları ve iri görüntüsüyle dikkat çeken Sarı, esnafın da maskotu haline geldi.
Çarşı esnaflarından Sabahattin Gökten, yaklaşık 4 yıl önce mahalleye gelen kediyi sahiplendiğini söyledi. Geldiğinde 5 yaşında olduğunu belirten Gökten, “Sarı artık benim için bir kediden çok arkadaş gibi oldu. Dört yıldır bakımını yapıyorum, besliyorum. Esnaf arkadaşlar ve buradan geçen vatandaşlar da onu sevmeden gitmiyor” dedi.
9 yaşındaki sarman kedinin 8,5 kilo ağırlığında olduğunu ifade eden Gökten, Sarı’nın özellikle çocukların ve hayvanseverlerin yoğun ilgisini çektiğini belirtti.
Sıcak havalarda sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Gökten, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Bu sıcak günlerde hayvanlar için kapılarının önüne bir kap su ve bir kap yemek koysunlar. Onların da yaşamaya ihtiyacı var” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: