'Kasaba Yazıları' ve 'Kaybolan Meslekler / Turgutlu’da Tarım Toplumundan Sanayi Toplumuna Geçiş Sürecinin Sosyolojisi' adlı kitaplar yayınlandı.
Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınları arasında yayınlanan iki kitapla kentin tarihinin farklı yönleri ele alındı. Aslen Turgutlulu olan ve Osmanlı tarihi alanında önemli çalışmalara imza atan Salih Özbaran’ın “Kasaba Yazıları” adlı kitabında, yazarın son yıllarda çeşitli süreli yayınlarda okurla buluşan Turgutlu ile ilgili makaleleri bir araya getirildi. Sosyolog M. Hayri Bökü’nün “Kaybolan Meslekler” adlı kitabında ise teknolojik gelişmeler sonucunda kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutmuş yaklaşık otuz mesleğin Turgutlu’daki son temsilcileri ile yapılan sözlü tarih çalışmaları bir araya getirildi. Böylelikle kitap bir bütün olarak değerlendirildiğinde meslekler ve iş kolları üzerinden Turgutlu’nun yaklaşık olarak son yüz yıllık süreçteki sosyoekonomik yapısı mercek altına alındı. Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınları, önümüzdeki süreçte de farklı alanlardaki çalışmaları kitap olarak yayınlamaya devam edecek.
“Köklü geçmişimizi gelecek nesillere aktarabilmek, kent tarihimizi ve kültürümüzü korumak amacıyla çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz” diyen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Belediyemiz Kültür Yayınları tarafından kent tarihimize ışık tutacak iki önemli kitabı yayınladık. Hemşehrilerimiz başta olmak üzere Turgutlumuzun tarihini farklı konu ve bakış açılarından öğrenmek isteyen herkesi bu kıymetli iki kitabı okumaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: