Turgutlu’da ‘Balkanlar, Makedonya ve Göç’ söyleşisi
Serebral palsi hastalığı ile mücadele eden Alper Şirvan ise ‘İnsan ürettikçe yaşar’ konusunda güzel ve anlamlı bir konuşma yaparak azimli çalışmalar sonrasın tüm engelleri aşıp bilgisayar mühendisi olduğunu, ayrıca ressamlık ve yazarlık yaptığını anlattı. Şirvan izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı
TURGUTLU İlçesinde kurulduğundan bu yana yaptığı çalışmalar ile gündemde bulunan Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Balkanlar, Makedonya ve Göç’ konulu söyleşi yapıldı.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide İzmir Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlami Yıldız, derneğin kurucu başkanı 21.dönem İzmir milletvekili Kemal Vatan ve Makedonya’dan Turgutlu’ya göç etmiş vatandaşlar aileleri ile birlikte katıldılar.
Emekli öğretmen, yazar Hüseyin Şirvan defalarca gittiği ve izlenimlerde bulunduğu ‘Çıkayım Gideyim Urumeli’ne kitabında yer verdiği Makedonya’daki gördüklerini, ülkenin tarihini, sosyal bilimleri ve kültürü hakkında 2 saatlik bir konuşma yaparak slaytla davetlilere sundu. Çok beğenilen sunum sonunda Şirvan’a plaket ve çiçek takdim edildi.
Yazar Hüseyin Şirvan’ın oğlu olan, serebral palsi hastalığı ile mücadele eden Alper Şirvan ise ‘İnsan ürettikçe yaşar’ konusunda güzel ve anlamlı bir konuşma yaparak azimli çalışmalar sonrasın tüm engelleri aşıp bilgisayar mühendisi olduğunu, ayrıca ressamlık ve yazarlık yaptığını anlattı. Şirvan izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Şirvan’a plaketi ile çiçeği kurucu başkan Kemal Vatan tarafından takdim edildi.
Baba Hüseyin ile oğlu Alper Şirvan yazdıkları kitaplarını imzalayarak okurlara sundular. Programda CHP Manisa Mİlletvekili Bekir Başevirgen ve CHP Turgutlu Belediye Başkanı adayı Çetin Akın da, baba ve oğlun kitaplarını satın alarak imzalattılar. Turgutlu Mak-Göç Başkanı Ercan Özduman, söyleşiye katılan herkese teşekkür etti. Tuncel YILMAZ
Yorumlar
Kalan Karakter: