Turgutlu Çalışanlar Derneği, Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu, Turgutlu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Turgutlu Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Turgutlu Belediyesi'nin birlikte yürütecegi Sosyal Hizmetlerin Yürütülmesinde STK VE Yerel Yönetimler İşbirliği isimli 25 Kasım -8 Aralık 2012 tarihleri arasında Almanya Mannheim şehrinde uygulanacak olan projenin hareketliliği başladı.
PROJE katilimcilari; Turgutlu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Fatih Alakuş,TURCAD, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ercan, Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Salim Şahin, TUSİAD adına Muharrem Aykut, ve TURCAD üyesi Mehmet Turan Kardeş projeyle ilgili inceleme,gozlem ve mulakatlar konusunda asagidaki sonuclara ulasmislardir. Bu baglamda Almanya nin Schifferstadt Belediyesi basta olmak uzere sosyal hizmetler danismanlik kurumlari cocuk;kadin,yasli ve dezavantajli kurumlar proje ekibi tarafindan bir program cercevesinde ziyaret edilerek detayli bilgi paylasimi saglandi.
Proje kapsaminda ilk olarak 27.11.2012. günü Shifferstadt manevi tabanli danismanlik merkezi Diakonisches werk Limburgerhof ziyaret edildi.Kurumda sosyal danisman olarak gorev yapan bayan Kamb sorun yasaayan tum sosyal destek acisindan ihtiyac duyanlara saglik,ekonomik,egitim basta olmak uzere manevi tabanli sosyal hizmet sunmaktayiz.Bununla birlikte istihdama yonelik ilgili kurumlarla koordineli isleri yurutmekteyiz,dedi.Yapilan incelemede kurum katolik kilisesi tarafindan finansa edilen koklu bir kurum oldugu gorulmustur.En cok karsilastiklari sorunlarin aile ici iletisim eksikligi oldugu ifade edilmistir.
Proje kapsaminda yine 27.11.2012 gunu Shifferstadt belediyesinin sosyal hizmetler alanindaki faaliyetlerini inceleyip, gorevli kisi olan Herr Schlindwein ve milletvekili Frau Jakobi tarafindan belediye tarafindan yurutulen kilise ve sivil toplum kuruluslarinin yuruttugu sosyal hizmetlerle ilgili detayli bilgiler sundu.Bu konuda Almanya da uygulanan sosyal hizmetlerin mali altyapisi konusunda detayli aciklamalarda bulundu.
28.11.2012 gunu 280 (Ikiyuzseksen) engelliyi istihdam eden Schifferstadt Egitim uygulama ve is egitim merkezini ( Behindertenwerkstatte) kurumunu ziyaret ederek incelemelerde bulunduk,bu konuda kurum yoneticisi Frau Schalk tarafindan ozurlulerin rehabilitesi ve istihdami konusunda yurutulen calismalar hakkinda detayli bilgiler sunduktan sonra,kurum gezilerek engellilerin is ortami ve faaliyetleri tek tek incelenerek gezildi.
1987 den beri hizmet veren kurumda engellilerin basarili oldugu ve ayni zamanda calisarak rehabilite oldugunu ifade etti.Dunya capinda buyuk firmalarin sorumluluk alarak engellilerin istihdami konusunda destek oldugu gozlemlenmistir.
29.11.2012 gunu Shifferstadt`ta bulunan Deutscher Kinderschutzbund (Cocuk Esirgeme Kurumu) ziyaret edilerek kurumun cocuklar konusunda ortaya konulan uygulamalar yerinde gorulerek kurum yoneticisi Frau Kollner tarafindan kurumun ozellikle dar gelirli aile cocuklarina dislanma ekonomik anlamda yoksunluktan korunmasi tatil ve kamp gezilerinden mahrum kalmamalari konusunda destekleri sunduklarini,temiz ikinci el esyalarini kabul ettiklerini ve bunu modern bir ortamda cok dusuk fiyatlara sattiklarini ifade ederek bu konuda destek isteyen tum cocuklari mutlu etmeyi onemsediklerini ifada etti.
Deutscher Kinderschutzbund (Cocuk Esirgeme Kurumu) yoneticisi,aile ici sorun yasayan bailelere kurum ortaminda rehberlik ve egitim hizmetleri sunduklarini gerektiginde anne-cocuk ve baba kurumda terapi ve destek hizmetleriyle rehabilite edildigini soylemistir..Kuruma gonullu kisiler ve sivil toplum kuruluslari tarafindan onemli ekonomik bagislar ve gonullu kisiler tarafindan hizmetler sunuldugu gorulmustur.Bu konuda yabancilarin gonullu desteklerine ihtiyac duyuldugu ancak yabancilarin bu konuda cekimser davrandiklarini ifade etmistir.
Proje Heyeti tarafindan gerceklestirilen akista Almanyanin guclu bir sosyal devlet uygulamasina sahip oldugu,kusatici ;hic bir sosyal alani atlamadan tum kurumlarla koordineli calistigi gorulmustur.Bu baglamda kilisenin sosyal hizmet alanlarinda ya bizzat bulunmakta veya ortak olmakta en azindan destekleyici onemli bir aktör oldugu gozlemlenmistir. Haber MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: