Turgutlu Anadolu İHL'den Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ne anlamlı katkı
Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin Cezeri Bilim ve Teknik Atölyesinde 3D yazıcı ile ürettiği, entübe hastalarda kullanılan laringoskop ve maske aparatları İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilecek. Okul yönetimi, bu zor günlerde uzaktan da olsa eğitim çalışmaları kadar böyle bir katkı sunmanın mutluluğu içinde olduğunu belirtti.
TURGUTLU Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin yazılım ve robotik kodlama alanında gelişimlerini destekleme için geçen yıl açmış olduğu Cezeri Bilim ve Teknik Atölyesinde 3D yazıcı ile entübe hastalarda kullanılan laringoskop ve maske aparatları üretmeye başladı. Bir çok farklı projelerle gündeme gelen okul şimdi de eldeki imkânlarıyla sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Cezeri Bilim ve Teknik Atölyesi koordinatörlerinden Hasan Saray: “Küresel çaptaki bu salgından ülkemizin ve milletimizin en az zararla başa çıkabilmesi için herkesin elini taşın altına koymasını, kendi payına düşen ne ise onu yapmaya gayret etmesini bekliyoruz. Biz de Cezeri Bilim ve Teknik Atölyemizde sahip olduğumuz imkânları seferber ederek hastalarımızın entübasyanunda laringoskopi uygulamalarının bir parçası olan aparatı ve maske aparatlarını üretmeye başladık. İmkânlarımız ölçüsünde başta ilçemiz Turgutlu Devlet Hastanesi olmak üzere ihtiyaç olan her yere göndermeye hazırız. Mesela şu an üretmiş olduğumuz laringoskopi aparatları İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine gönderilecek. Bu süreçte en büyük şansımız okulumuzun Cezeri Bilim ve Teknik Atölyesine sahip olması oldu. Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu zor günlerde uzaktan da olsa eğitim çalışmalarımız kadar böyle bir katkı sunabiliyor olmanın mutluluğu içindeyiz." dedi.
Okul müdürü Varol Öztürk de; “Uzaktan eğitim sürecine girdiğimiz bu dönemde arkadaşlarımız bir yandan öğrencilerinin eğitimlerinin aksamamaları için onlarla video konferans yöntemi ile canlı dersler yaparlarken bir yandan da böyle güzel işlere imza atıyorlar. İnşallah bu zor günleri atlatacağız ve geriye kimin hangi özveride bulunduğu kalacak. Arkadaşlarımız elbette sadece bu iki aparatla kalmayacaklar, gerekli olan ve 3D ile yazılabilecek her şeyi üretebilirler. Biz okulumuz imkânları ile elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: