TURDAKLA YÜRÜYÜŞ BİR BAŞKA.
TURGUTLU ilçesinin etkin dağcı Kulübü Turdak bu pazar ki yürüyüşünü; Kemalpaşa Vişneli köyü ,Alabalık çiftliği , Nazarköy arasında gerçekleştirdi.
Her pazar olduğu gibi Eski Belediye hizmet binası önünden saat 07.00 de başlamak üzere hareket ediyoruz. Kemalpaşa Danacı çeşmesinden torbalı yönüne dönüyoruz. Kazak vatandaşlarımızın at yetiştirdiği Alaş Kımız Çiftliğini, Nazar köy sapağını geçerek solda yamaçta eski Hitit kaya kabartması sanki bize el sallar , arkamızdan bakar gibi Karabel’i aşıp Vişneli köyüne varıyoruz. Saat 07.50; Daha köy kahvesi açılmamış. Havaların soğuk gitmesi nedeniyle kimse dışarılarda görülmüyordu. Sadece Birkaç köpek havlaması ve horoz sesinden başka ses yoktu.
Bizler yürüyüşe başlamadan germe açma hareketleriyle kaslarımızı hazır hale getirerek köyün kuzey yönünde sıra halinde yürüyüşümüze başladık. Buralar buram buram tarih kokan yerler. Eski kale kalıntıları, akarsu yatakları, doğal mağaralar ve definecilerin talan ettiği yerleri ibretle seyrederek Alabalık çiftliğine varmaya çalışıyoruz. Kar buralarda yer yer daha erimemiş, kar topu oynayarak yürüyoruz .Çiftlik o denli yakın görünüyor ki. Dört saattir yoldayız.Orman yangın yolu dolanarak yükseliyor. Elimizi uzatsak değecek gibi Tırmandık, indik. yorulduk. 900 m. rakımlı Çiftliğe varabildik.İzmir MARLA-EĞE Dağcılıktan bir grup bizden önce gelmiş yemek molası vermiş, dinleniyor. İçlerinde tanıdıklarımız çıkıyor. Kim bilir hangi dağda, yürüyüşte tanıştık? Yıllardır birbirini görmeyen dostlar gibi Turdaklılar kucaklaşıyor..
Şu an Alabalık çiftliği olan yer; bir doğa harikası; Gürül gürü soğuk suların fışkırdığı gözeler çevreyi gözün görebildiği yönde yeşilin her tonu ile donatmış. Nif dağı zirvesine yakın, gözden uzakta olan burada bir zamanlar Manastır olduğu bilinmektedir. “Bu kadar çok doğal soğuk su olur da Balık olmaz mı?” düşüncesiyle altı adet kocaman balık üretme havuzları yapılıp yörenin an lezzetli Alabalığı burada yetirilir olmuş. Ancak Buraya değin gelmişken Balık mangal yapıp yeyelim diye düşünüyoruz ve de kendimize buna hazırlamışız. İşletmecinin “Balık satışımız yok” demesi bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Neyse ki Çantalarımızda yumurtalarımız var, tavamız var. Hemen küçük bir ateş yakıp tavada yumurta pişiriyoruz. Terlerimiz soğumuş olarak 1030 M. rakımlı Kirazgediğini aşıp Nazarköy’e doğru yola koyuluyoruz. Yolda Marla dağcılık grubunun Veteran/yaşlı grubuna yetişiyoruz. Birkaç tanesi ak sakallı dede. “Artık yaşlandım” deyip kenara çekilmemişler. Onlar bile dağlarda. İki saatlik dere tepe inip çıkarak, çam havası ve bol oksijen depolayarak Köye ulaşıyoruz. Yine İzmir dağcılarından KOBEDAK Kulübü de burada, Onlarda Vişneli köyünden başlamışlar ama çok kısa ve kolay bir parkurdan bizden önce gelmişler, onları kahvede dinleniyor buluyoruz. Köylüler; Kurudere adını değiştirerek Nazar boncuğu ocaklarının çokluğu ve çevrede herkesin boncuk köy olarak andıkları Nazar köy adını vermişler. Boncuk ocakları köy gençleri için geçim kaynağı olmuş. Her köşede bir ocak var her ocakta da beşer, altışar kişi çalışıyor. Köy meydanına küçük küçük standlar kurulmuş. Köylü hem kendi ürünlerini hem de bu ocaklarda üretilen bocuk ve takıları burada satışa sunuyor. Hediyelerimizi alıp dönüşe geçiyoruz..
TURDAK, önümüzdeki Pazar günü yine SPİL dağında olacak. Bu kez Manisa yolu üzerindeki Akpınar mevkisinden başlayacak Yarıkkaya dan Tantolos tarihi kalıntıları, Kokarca çeşmesinden Sülüklügöl’e varılıp oradan Sancaklıçeşmebaşı köyünde son bulacak HABER MERKEZİ
TURDAK'la yürüyüş bir başka
TURGUTLU ilçesinin etkin dağcı Kulübü Turdak bu pazar ki yürüyüşünü; Kemalpaşa Vişneli köyü, Alabalık çiftliği , Nazarköy arasında gerçekleştirdi


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: