TURGUTLU İlçesinin etkin dağcılık kulübü Turdak, soğuk ve yağışlı bir havada kalabalık bir katılımla Menemen’e bağlı Bozalan köyünden Türkmen Şelalesi'ne yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.
Turdak Kulübü Başkanı Serdar Darçın tkinliği gazetemize anlattı: "Turdak Kulübü olarak soğuk, yağışlı havalarda bile doğa etkinliklerimizden vazgeçmiyoruz. Meteoroloji sitelerinin hepsinde Pazar gününün yağışlı ve çok soğuk olacağı bilgileri verilmesine karşın yine çok erken saatlerde yine çok kalabalık olarak yola çıktık. Şiddetli yağmur otobüsün silgeçlerini bile zorluyor. Kahvaltımızı Çobanisa'da Hasan’ın Kahvesi'nde yapacağız. Hasan, sobayı yakmış, gürül gürül yanıyor masalara dağıldık, bir çoğumuz dışarıdaki saçak altındaki masalara yerleşti. Dışarının ayazından kimsenin kalkası bile gelmiyor. Manisa’yı Muradiye’yi CBÜ kampüsünden sol yola dönüp Yağcılar, Beydere, Sarıhasanlar köylerine geçip Bozalan köyüne saat 09.30'da varabildik. Bozalan, 440m rakımlı, Menemen’e bağlı Çevresi zeytinlikler, meyveliklerle çevrili bir orman köyü. Yol üzerinde süt ürünleri mandıraları, zeytin işletmeleri de gördük.
Rehberimiz Turgutlu’da tek TDF’den Yürüyüş Liderliği Eğitimi almış Sevda Çeçen. Köyde kısa bir hazırlıktan ve Rehberin yürüyüş ve parkurla ilgili kısa bir açıklamadan sonra yürüyüşe başladık, yaklaşık 500 metre tatlı bir yokuştan tırmandıktan sonra iniş başladı. Kıdemli katılımcılar, dört yıl önce aynı parkurda başka bir rehberin yolu şaşırıp perişan olduğumuzu anlatıp duruyorlar. Kimi yerlerde orman yangın yollarından kimi yerlerde patikalardan gittikten sonra Parkuru değiştirip sol yola geçtik. Bu yol bizi Şelalelere götürecek. Rehber sık sık molalar verdiriyor. Şelalelerin altına vardık. Yağan yağmurlardan dolayı dereler coşmuş, geçit vermiyor. Yardımlaşarak ve kimseyi düşürmen dereleri geçip Şelaleleri altına vardık.
Türkmen Şelalesi adını çok yakınındaki Türkmen köyünden almış. 35 m yükseklikten dikine akan büyük Şelalede yaz aylarında kaya tırmanışçıları iplerle macera inişleri gerçekleştiriyor. Hemen altındaki küçük şelale daha sakin akışlı. İnsanın karşıya geçip saatlerce seyredesi geliyor. Uygun havalarda doğa tutkunları buralara kamp attıkları bıraktıkları çöp ve ocak artıklarından izler bırakmışlar.
Grubun bir kısmı patikadan büyük şelalenin üstüne çıkıp indikten sonra zorla geçtiğimiz derelerden yine zorla geçip Yokuşa sardık 400 rakımlı Türkmen köyüne doğru tırmandık. Çünkü otobüsümüz burada bizi bekliyor. Sıcak kahvede sıcak çayları içip dönüşe geçtik. Onarım çalışmaları olduğunda girişi kabul etmediğinden Obasya'ya giremedik. Turgutlu'ya geldiğimizde saatler 15.30'u gösteriyordu. Güzel bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık."
Yorumlar
Kalan Karakter: