Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletme çalışmaları kapsamında Supercharger istasyonu kurma hazırlıklarına başladı. Şirketin güncel haritasında yeni şarj durakları arasında Turgutlu da bulunuyor.
Sözcü'nün haberine göre; Tesla’nın güncel haritasına göre, yeni Supercharger lokasyonları arasında Turgutlu’nun yanı sıra Keşan, Samsun ve İzmit Outlet AVM de yer alıyor. Şirket bu kurulumlar ile Batı Anadolu ve Trakya hattında şarj ağı oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.
İzmir’de İki Yeni Lokasyon
Harita güncellemesinde İzmir’de iki farklı AVM lokasyonu da eklendi. İzmir Karşıyaka’daki Hilltown AVM ile Balçova’daki Kipa AVM’ye yeni hızlı şarj üniteleri ekleneceği bildirildi.
Tesla Supercharger ağından sorumlu yönetici Max De Zegher, X hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. De Zegher, altı yeni lokasyon ve altmış yeni şarj noktasının şu anda yapım aşamasında olduğunu ve yakında hizmete gireceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye operasyonlarının hızlandığını ifade etti.
Turgutlu’da kurulacak olan istasyon, Manisa ve İzmir arasındaki güzergâhta elektrikli araç kullanıcılarına şarj imkanı sağlayacak. Şarj istasyonunun nereye yapılacağı bilgisi henüz açıklanmadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: