MASKİ Genel Müdürlüğü, kış aylarındaki yağışlarda bodrum ve zemin katlarda meydana gelen su baskınlarının önlenmesine yönelik açıklama yaptı. Özel mülkiyet sınırları içerisinde yer alan kanalizasyon bağlantılarının sorumluluğunun hane sahiplerine ait olduğu vurgulanarak özellikle bodrum katlarını su basmaması için çekvalf ve pompa sistemi kurulması ve çatı oluklarının kanalizasyon hattına bağlanmamasına yönelik tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.
Çatı Oluklarını Kanalizasyona Bağlamayın
Ayrıca yetkililer, çatı ve balkondan gelen yağmur sularının drenaj boruları ile atıksu parsel bacasına bağlanmasının yoğun yağışlarda hat taşıma kapasitesinin aşılmasına ve bodrum kat gibi düşük zeminlerde su taşkınları yaşanmasına neden olduğunun altını çizdi. Bu doğrultuda önlem amacıyla çatı ve balkonlardan gelen yağmur sularının atıksu parsel bacasından ayrılması, olası su taşkınlarının önüne geçeceği ifade edildi. MASKİ yetkilileri, içinde bulunulan kış mevsiminde benzer problemlerin yaşanmaması için vatandaşların mülkiyet sınırları içerisinde yer alan bağlantılar için gerekli önlemleri almasını istedi.
Kanal ekipleri 7/24 sahada
MASKİ yetkilileri, kendi sorumluluk sahalarında olan ana kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını çalışır durumda tutmak için mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerinin başında olduklarının altını çizdi. Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: