Sezonun ilk kuru üzümü rekor fiyata alındı
MANİSA'da sezonun ilk kuru üzümü açık arttırma usulü sembolik olarak 3 bin 500 liradan alındı.
MANİSA'da sezonun ilk kuru üzümü açık arttırma usulü sembolik olarak 3 bin 500 liradan alındı.
Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü 2025-2026 Sezonunun Açılışı ve Geleneksel İlk Çekirdeksiz Kuru Üzüm Alım Töreni, Vali Vahdettin Özkan, protokol üyeleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Manisa Ticaret Borsasında düzenlenen törende Saruhanlı İlçesi Koldere Mahallesinden üzüm üreticisi Ertan Barak tarafından üretilen ilk ürün, sembolik açık artırmada Manisa Ticaret Borsası tarafından kilogramı 3 bin 500 liradan alındı.
Vali Özkan, “Üzüm bizim için sadece bir tarım ürünü değil, şehrimizin kimliği, emeğimizin simgesi ve dünyaya açılan penceremizdir. Bu bağlamda, bugün burada yapılan tören, bir sezonun başlamasından öte, bir emeğin taçlandırılmasıdır” dedi, tüm üreticilere bereketli bir sezon temenni etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: