Ak Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hüseyin Tanrıverdi olarak açıklanması sonrası Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan samimi açıklamalar yaptı. Gazetemizi ziyaret eden Serhat Orhan sorularımız üzerine: "Benim Turgutlu Belediye Başkanlığı adaylığım konusu genel merkezin takdiridir. Turgutlu Belediye Başkanlığı adaylığı için çıkacak karara saygılıyım. Turgutlu’da Ak Parti Belediye Başkanlığı 5 aday adayına başarılar diliyorum." dedi.
Soru: Sizin de aday adayı olduğunuz Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Hüseyin Tanrıverdi oldu. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Serhat Orhan: Her şeyden önce bu yarışa 4 aday adayı girdik. Gayet centilmence bir yarış oldu. Sayın Başbakanımız bu tercihini Tanrıverdi’den yana kullandı. Kendilerini tebrik ediyorum. Hem Manisa’mıza hem Büyükşehirimize hayırlısı olmasını diliyorum. 30 Mart'ta yapılacak belediye başkanlığı seçiminde tüm adaylara başarılar diliyorum. İnşallah halkımız o doğru tercihi yapacak.”
Soru: Tanrıverdi’nin aday olarak açıklanması sizin için sürpriz oldu mu?
Orhan: "Yok sürpiz olmadı. Ben zaten Tanrıverdi’nin ağırlıklı bir isim olacağını tahmin ediyordum. Tanrıverdi’nin Ankara ile ilgili bağlantıları, tecrübesi, devlet adamlığı tecrübesiyle sayın Başbakanımız Tanrıverdi’yi tercih etti. Biz bu saatten sonra AKP’li bir belediye başkanı olarak Tanrıverdi’nin arkasında her türlü desteği vereceğiz. Ben Adayın açıklandığı gün Sayın Hüseyin Tanrıverdi ile Karşıyaka Arena’daydım. Başbakanımız burada açıkladığında bende alkışlayarak destek verdim. Daha sonra hep birlikte adayımızla birlikte Manisa’ya gittik. Tanıtım turu atıldı. Ben orada adayımızın yanında olduğumu yer herde gösterdim. İşin güzel tarafı benim orada hiç bir aday adayı yokken bulunmam salondakiler tarafından da takdir edildi. Beni gelip tebrik ettiler."
Soru: Tanrıverdi’nin 3 dönemdir Turgutlu için bir katkı yapmadığı söyleniyor?
Orhan: "Bu işler nasip meselesi. Bizim Turgutlu’da on yıldır ‘İktidarla aynı dili konuşan belediyecilik’ sloganı ile yaptığımız çok büyük hizmetler var. Bu hizmetlere güvenerek zaten bu yarışın içine girdik. Ve bundan cesaret alarak bir ilçe belediye başkanı olmamıza rağmen Büyükşehir için aday adaylığımız koyduk. Ama demek ki Büyükşehir belediye başkan adayı olmak için bazı kriterlerimiz eksik kaldı ki Sayın Başbakanımız tercihini sayın Tanrıverdi’den yana kullandı. Bizim on yıllık belediye başkanlığı döneminde sayın Tanrıverdi ile çok olumlu ve uyumlu çalışmalarımız oldu. Bunların en basiti ve en son örneği 12 bin 500 kişilik stadyum ve 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun Turgutlu’ya kazandırılmasıyla ilgili olan projede Sayın Tanrıverdi’nin çok büyük destekleri olmuştur.”
Soru: Sizin Büyükşehire aday gösterilmemenizde Ankara'ya gönderilen dosyaların bir etkisi olduğu iddia ediliyor?
Orhan: "O konuda sadece şunu söyleyeyim. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İmar konularında idari mahkemeye sunulan dava dışında benimle ilgili hiçbir hukuki mahkeme ve dava söz konusu olmamıştır. Bunun dışında benimle ilgili konuşulan dedikodu, iftira ve benzeri konularda bunları ortaya atanlara ben şunları seslenmek istiyorum. Ellerinde bu tür belge, doküman varsa ortaya koysunlar. Mahkemeler var, mahkemelere müracaat etsinler. Bu iftiraları ortaya atanları ben Allah’a havale ediyorum.
Ama şunu söylemek istiyorum her seçim döneminde böyle dedikodu ve iftiralar olmuştur, bundan sonra da olacaktır. İddiayı atmak kişinin kendisine bağlı ama bu işin bir boyutu var, bir de manevi boyutu var. Bunları ortaya koyanlarla inşallah bu dünyada değil ama öbür dünyada kesinlikle hesaplaşacağız. Benim bu konuda içim çok rahat ama ben size ilk defa sizin kanalınızla söylüyorum, benim ile ilgili iddialardan öte adaylık konusundaki benimle ilgili kriterlerde en önemli eksiğin üniversite mezunu olmamam olduğunu söylediler. Ben üniversite 3.sınıf terkim, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni 3.sınıfta bırakmıştm. Üniversite mezunu olmamamın benim adaylık kriterlerimde benim için bir eksi olduğu bilgileri geldi. Ama diğer konularla ilgili bana birşey intikal etmedi. Zaten böyle birşey olmuş olsaydı böyle bir konuda bana da bir görüş sorarlardı."
Soru: Bundan sonraki süreç ne olacak?
Orhan: "Biz 30 Mart tarihine kadar Turgutlu Belediye Başkanlığı görevimizi sürdürüeceğiz. Turgutlu’da yapılacak ve yapılmakta olan pek çok projemiz var. Bunların son güne kadar hayata geçirilmesiyle ilgili bunların takipçisi olacağız."
Soru: Turgutlu için tekrar aday olacak mısınız?
Orhan: "Bakın ben Turgutlu’ya müracaat etmedim. Ben Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına müracaaat ettim. Genel Merkez’deki müracaatımız Manisa ile ilgiliydi. Parti benim Turgutlu’ya devam edip etmemem konusunda ne karar verirse ben ona saygılıyım. Şu anda 5 tane aday adayımız var. Hepsi birbirinden değerli bu göreve layık olabilecek arkadaşlar. Eğer partim bu 5 aday adayından bir tanesini tercih ederse, ben nasıl Manisa’da Hüseyin Tanrıverdi’yi Büyükşehir Başkan adaylığında desteklediysem, Turgutlu’da seçilecek adayın sonuna kadar arkasında olacağım. Çok açık ve net şunu söyleyeyim eğer partim hayır sen Turgutlu’ya devam edeceksin derse bu görevden kaçmam."
Soru: Siz Yankı Gazetesi’nde bundan önceki açıklamanızda eğer partim sen Turgutlu’ya aday olacaksın derse ben genel merkezi ikna ederim açıklamasını yapmıştınız?
Orhan:" Şimdi burada ben partimizdeki büyüklerimize aday adaylığı süresinde söyledim. Ben Turgutlu’dan aday olmak istemiyorum diye söyledim ama burda tercih genel merkezin. Siyasette bir görev verilirse o görevi kabul etmemek etik değildir. Ama bu Serhat Orhan Turgutlu’da devam etmek istiyor anlamına gelmiyor. Partimin bana vereceği görevi kabul ederim. Partimin bana vereceği görevi değerlendiririm."
Soru: Yani evet ya da hayır demiyorsunuz?
Orhan: "Bunun koşulları vardır. Uyumlu çalışacağınız bir ekip olması lazım."
Soru: Siz kendiniz şöyle söylemiştiniz Turgutlu’da yapacaklarımızın büyük bir bölümünü yaptık. Benim daha büyük projelerim var, bu Manisa için var?
Orhan: "Herhalde sayın Tanrıverdi kendisiyle uyumlu çalışacak bir ekip ister. Bu ekibin içinde Serhat Orhanı görmek ister mi istemez mi bu onun takdiri. Eğer Tanrıverdi Serhat Orhan’la çalışmak isterse Serhat Orhan’ın burada parti kanadında uyumlu çalışacak bir ekibinin olması lazım. Bu ekip uyumlu olmaz ise burda sağlıklı bir seçim süreci geçirmeme imkan yok."
Soru: Sayın Başkan “Ekip” derken neyi kastettiniz?
Orhan: "Söylediğimi yayınladığınız zaman halkımız bunu çok iyi anlar."
Soru: Ekip kelimesini kullanırken Şehir Meclisi ve partiyi mi kast ediyorsunuz?
Orhan: "Siz tam olarak dinleyemediniz, eğer kaydı tekrar dinlerseniz neyi kastettiğimi çok iyi anlarsınız.
Ben özellikle büyük şehir aday adaylığı yarışında bu yarışın çok uyumlu ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu yarışa katılan bütün arkadaşlara bundan sonraki siyasi ve ticari hayatlarında başarılar diliyorum. Sayın Tanrıverdi’ye de seçimlerde başarılar diliyorum." Doğan ÇİZMECİ
DİKKAT!: Yayınlanan haberlerin, fotoğraf ve video görüntü hakları Yankı Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi haberlerin, fotoğrafların ve görüntülerin tamamı ya da bir kısmı kullanılamaz.
Yorumlar 19
Kalan Karakter: