Şehzadeler’in Yeni Başkanı Yarın Seçiliyor: MHP ve AK Parti kararını açıkladı!
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde belediye başkanı Gülşah Durbay’ın vefat etmesinin ardından boşalan başkanlık makamı için belediye meclisinde seçim gerçekleştirilecek.
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Şehzadeler Belediye Meclisi yarın saat 16.30’da toplanarak yeni belediye başkanını seçecek.
MHP aday çıkarmıyor
MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner ise cuma günü belediye meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday göstermeyeceklerini açıkladı. Tosuner, MHP’li meclis üyelerinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkaracağı adaya destek vereceğini duyurdu.
Tosuner, bu kararın herhangi bir siyasi pazarlığın sonucu olmadığını vurgulayarak,
Ak Parti de aday çıkarmayacak
AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, Şehzadeler Belediye Başkanlığı için yapılacak süreçte partisinin aday çıkarmayacağını duyurdu.
Yazılı açıklama gerçekleştiren Turgut, merhume Başkan Gülşah Durbay'a Allah'tan rahmet, ailesine, Manisalılara ve Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatına başsağlığı diledi. Turgut açıklamasında, daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in vefatının ardından da yapılan seçim sürecinde AK Parti’nin aday çıkarmama kararı aldığı hatırlattı ve aynı hassasiyet ve vicdani yaklaşımın Şehzadeler Belediyesi için de geçerli olduğunu bildirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: