Sanayi Çarşısı Projesi’nde Alıcı Çıkmadı
Turgutlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Sanayi Çarşısı projesinde 4 adet işyerinin satış ihalesi gerçekleştirildi. Bugün saat 11.00’de düzenlenen ihale Turgutlu Belediyesi tarafından canlı yayınlandı. Düzenlenen ihalede 4 adet işyerine alıcı çıkmayınca ihale sona erdi.
Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve 22 adet işyerinden oluşan Sanayi Çarşısı’nın temel atma töreni geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmişti. Koşukırında bulunan eski soğuk hava deposunun olduğu yerde yapılacak 22 adet işyerinin projesi Turgutlu Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olarak ifade edilmişti.
Düzenlenen temel atma töreninden sonra bugün saat 11.00’de Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılacak olan 22 adet işyerinden 4’ünün satışı için ihale düzenlendi. Turgutlu Belediyesi Sosyal Medya hesaplarından da canlı yayınlanan ihaleye Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan’ın yanı sıra bazı belediye meclis üyeleri, encümen üyeleri ve Turgutlu Belediyesi daire müdürleri katıldı. Düzenlenen ihale katılımcı çıkmaması üzerine ihale başka bir tarihte yeniden yapılmak üzere sona erdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Çetin Akın, ‘Bilindiği üzere soğuk hava deposu olarak bilinen yerin yıkımı gerçekleştirildi ve Turgutlu’da bulunan yatırımcıların önünü açmak için mevcut arsada 22 adet işyeri planlaması yapıldı. Bu planlamadan sonra ihalesi yapılarak Turgutlu Belediyesi’nin bugüne kadar en büyük yatırımı olan 94 milyonluk yatırımın temeli atıldı. Bu aşamada da bizim gelecekte planladığımız projelerimizi gerçekleştirmek için ciddi anlamda kaynağa ihtiyaç vardı. Bu kaynağı yaratmakla ilgili hem atıl olan arsayı değerlendirmek, hem de gerçekleştireceğimiz projeleri karşılayacak nakdi parayı bulmakla ilgili çalışmamız oldu. Bugün bu işyerlerinden 4 tanesinin satışını gerçekleştirmek istedik, ilanlarımızı yaptık,fiyatlarımızı belirledik ve satacağımız işyerlerini canlı yayında yayınlayacağımızın sözünü vermiştik. Bugün onu gerçekleştiriyoruz, şuan saat 11.00 ve katılım olmadığını öğrendiğimizden tekrar ihale yapmak üzere resmi koşulların oluştuğunda tekrar ihale yapmak üzere bu oturumu kapatıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
Akın, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: “Belediye tarihinin en büyük yatırımı olan Sanayi Çarşısı projemizde satışı yapılacak dört adet işyerinin ihalesine katılım sağlanmadığı için yeniden ihaleye çıkacağız. Halkımıza hizmet etmek, kaynak oluşturmak, ayakları üzerinde duran bir Turgutlu için çalışmaya ve ülkenin ekonomik dar boğazına karşı alternatif yöntemler geliştirmeye devam edeceğiz. Hemşehrilerime iyi günler, esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum.”
Hasan Deniz Çizmeci
Yorumlar 1
Kalan Karakter: