KONYA polisi, bazı bankaların sahte internet sitelerini oluşturup, bu siteye giren kullanıcıların kredi kartı bilgilerini kopyalayarak 1 milyon liralık vurgun yapan şebekeyi çökertti. Manisa'da yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 5 kişinin, kopyaladıkları kart bilgileriyle, internet üzerinden firmaların 'mail order' formalarını doldurarak alışveriş yaptıkları belirlendi.
5 KİŞİ TUTUKLANDI
Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Y. A. (39), N.K. (38), E. S. (32), M.A. (28) ve S. K. (22) gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve depolarında yapılan aramalarda alışverişte kullandıkları 'mail order' formları, başka kişilerin üzerine çıkarılmış kaşeler, firmalardan alınan ayakkabılar, balya makinesi ipi ve tarım malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, firmalar tespit edilip, yetkililere teslim edildi.
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Gözaltına alınan şüphelilerin, birbirlerini suçladıkları öğrenildi. Yapılan teknik çalışmada ise şüphelilerin birbirleriyle konuşurken isim yerine kod ad kullandıkları tespit edildi.
Sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi, 'nitelikli dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: