SAĞLIKÇILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
MANİSA Tabip Odası ile KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yürüyüş yaptıktan sonra Manisa Devlet Hastanesi Polikliniği önünde basın açıklaması yaptı.
Sağlıkta şiddeti hatırlatmak ve isteklerini dile getirmek amacıyla Manisa Tabip Odası ile KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri yürüyüş, ardından basın açıklaması yaptı. Doğum Hastanesi önünde başlayan ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı yürüyüş, Manisa Devlet Hastanesi Polikliniği önünde son buldu. Sağlık çalışanları adına açıklamayı Manisa Tabip Odası Başkanı Semin Ayhan yaptı. Dr. Ayhan, geçen 14 Mart Tıp Bayramları'nda dile getirdikleri taleplerin hala gerçekleşmediğini anlatırken "Her 14 Mart'ta olduğu gibi bu da sinirli ve öfkeliyiz. Çünkü, değişen hiçbir şey olmadı. Değişen tek şey sağlıkta sorunların giderek büyümesi oldu. Sağlıkçıların sesi artık, ülkenin, vatandaşın sesi olarak büyümeye devam ediyor. Sorunlarımızın çözümü noktasında 14 maddelik taleplerimiz genel merkezimiz tarafından hükümete bildirildi. Artık sağlıkçıların sesine kulak versinler" diye konuştu.
Açıklaman ardından söz alan KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Manisa Şube Başkanı Serpil Deniz, sağlıkta dönüşüme karşı olduklarını dile getirerek, "Sağlık çalışanlarının talepleri dikkate alınmazsa, ne şiddeti engelleyebilirsiniz, ne de hastanelerin tamamen ticarileşmesini" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sağlık çalışanları 'Sağlık haktır satılamaz' sloganı attı. dha
Yorumlar
Kalan Karakter: