Pakdemirli; “Akdeniz Üniversitesi ne yaptı? Yüz nakli. Hacettepe Üniversitesi kol, bacak nakli dedi. Bura da sansasyonel olabilmek için zorladılar. Sonrada rezil oldular. Yani insanları öldürdüler gereksiz yere halbuki kime sorsam ben diyor ki bir kere 4 tane 2 kol 2 bacak nakli hiçbir zaman için literatürde yapılmaz deniliyor” dedi
MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, göreve geldiği 19 aylık süreçte yaptığı ve yapacağı icraatları gazetecilerle düzenlediği sabah kahvaltısında anlattı. CBÜ Sosyal Tesisler Alakart Restoran'da düzenlenen kahvaltıya Rektör Pakdemirli'nin yanısıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Erdoğan Özkaya da katıldı.
Üniversiteye yapılacak bir çok yenilikleri tek tek anlatarak başladığı toplantının sonunda kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren CBÜ Rektörü Pakdemirli;
“Bilimsel çalışmanın önemli olduğu hemen o gün kavranılmaya bilir. Bazen çok uzun süre geçebilir. Yani bizde de yeni bir teknik bulan arkadaşımız olabilir. Yeni bir çalışma yapmış arkadaşımız olabilir. Bunun etkisi zaman içerisinde çıkabilir. Yani her zaman hemen bu çıktı, bu bir buluştur, 5 dakika sonra bütün basın, yayın organları bunu ele alacak diye bir kural yok. Yani bilimsel çalışmaların kendine has bir gelişme seyri var. Ama daha iyi şeyler olur mu? Olabilir. Diyelim Akdeniz Üniversitesi ne yaptı? Yüz nakli. Hacettepe Üniversitesi kol, bacak nakli dedi. Bura da sansasyonel olabilmek için zorladılar. Sonrada rezil oldular. Yani insanları öldürdüler gereksiz yere halbuki kime sorsam ben diyor ki bir kere 4 tane 2 kol 2 bacak nakli hiçbir zaman için literatürde yapılmaz deniliyor. Neden? Çünkü kalp taşımaz bunu. Yeni bir şeye adapte olacak. Ama ben bunu ilk defa yapan olayım dünya da diye siz giriştiğiniz zaman bilimsel olmayan sansasyonel bir yönde çalışırsanız sonra yarın, öbür gün fatura yine size çıkar. Yani burada bizim amacımız sansasyonel bir şeyler çıkarmak değil ama bilime bir katkı sağlamak. O yönüyle baktığınız zaman Celal Bayar Üniversitesi şu anda bilime katkı sağlıyor. Biz şu anda üniversite olarak bilimsel üretimde bin 381’nci sıradayız. İlk 5 bin ODTÜ yaptı bilimsel çalışma ve atıflarda biz dünya çapında bin 381. üniversiteyiz şu anda. Bu iyimidir, kötümüdür. Dünya üzerinde belki 100 bin tane üniversite var. Bizim bin 384. Olmamız kötü değildir, iyidir. Daha iyi bir konuma gelebilir miyiz? Gelebiliriz. Niye ilk 500’de olmayalım. Bilimsel çalışma atıf yönüyle.Burada tümüne bakmak lazım. Bir tane sansasyonel olayla incelemek bence doğru değil” dedi.
CBÜ rektörü Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli,6 ayda bir basın toplantısı yaptıklarını dile getirerek ;
"Yeni düzenlediğimiz internet sitemizle akademik başarılarımızdan bahsedip, ön plana getiriyoruz. Ödül teşvik sisteminde, akademik ödül sistemi ilk defa yürürlüğe girdi. Eğitimde Bologna kriterlerine uyum çalışmaları ilk defa bu dönemde başlatıldı. Bu uygulamayı tamamen standartlara uygun bir şekilde yaptığımızda Avrupa’daki üniversitelerden farkımız kalmayacak. Öte yandan 33 bin öğrencimize ilk defa eğitimle ile ilgili görüşlerini almak üzere web üzerinden anket sistemi getirildi. Temizlik elemanı bile artık Rektöre soru sorabiliyor. Bu şeklidebir çok sorunu çözdük." dedi.
"Bilim adamı getirmek için maalesef ayrılan bir ödenek yok"
Bu sene 6 bin civarında mezun verdiklerini belirten Rektör Pakdemirli, "ÖSYM’ye verdiğimiz kontenjanlar dolarsa 5 bin daha öğrencimiz bu yıl artacak gibi görünüyor. Eylül ayında 2 bölümle uzaktan eğitime başlıyoruz. Gelecek senelerde bu programları arttırmayı düşünüyoruz. Bu işleri yapmak gerçekten kolay değil. Üniversitelere ayrılan bütçelerde sanatçı getirmeye ödenek ayrılıyor, fakat uluslararası faaliyetlerde, bilim adamı getirmek için maalesef ayrılan bir ödenek yok." dedi.
"Mezunlardan geri bildirim bekliyoruz"
CBÜ mezunlarının okuldan ayrıldıktan sonra iletişimlerini kesmemelerini beklediğini belirten Rektör Pakdemirli, "Mezunlarımızdan geri bildirim bekliyoruz. İyi yerlere gelirse bizimle iletişime geçip üniversitemizdeki öğrencilere destek vermelerini istiyoruz. Bu burs olur veya üniversiteye destek olur, veya öğrencilerimize iş olanakları sağlayabilirler. Diğer yandan üniversite-sanayi iş birliği merkezi ilk defa bu dönemde kuruldu. İşletme Fakültesi için Bakanlar Kurulu karar bekleniyor. İlahiyat Fakültesi içinde aynı durum söz konusu. Diş Hekimliği Fakültesi kuruluş teklifi de üniversite senatomuzdan onaylanarak YÖK’e gönderildi." dedi.
CBÜ Tıp Fakültesi'nde yeni bir ünitenin de açılacağını vurgulayan Rektör Pakdemirli şöyle konuştu: "Kemoterapi hastaları artık ilaçlarını robotik olarak temin edecek. Robatik Kemoterapi ünitesi hazırlandı. Her ne kadar hastanemiz bitti dediysek te tam olarak tüm bölümlerimizi yeni binamıza taşıyamadık. Bunun için yeni bir proje hazırladık. Yeni Mühendislik Fakültesi ve Kalp Damar Kardiyoloji binaları için TOKİ ile anlaşma sağlandı. Müteahhit firma ile görüşmelere başlanacak" Ahmet ÜNSAL-Manisa
Yorumlar
Kalan Karakter: