CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "rüşvet" soruşturması kapsamında tutuklanan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek için düzenlenen mitinge katıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde otobüs üzerinden kalabalığa hitap eden Özel, Böcek'in bir kumpasla içeride tutulduğunu öne sürerek, ona sahip çıkmaya geldiklerini belirtti.
Böcek'in oğlunun boşandığı eşine alınan dairenin parasının müteahhide verilmemesi nedeniyle rüşvet almakla suçlandığını aktaran Özel, şöyle konuştu: "Oysa Muhittin Başkan'ın oğlu, kendi apartman yapıyor, site yapıyor. 70 tane dairesi yapılıyor ama daha yeni başlıyor o zaman. Bir başkasına diyor ki, 'Bir daire senden alıp vereyim. Burası bitince ben sana vereyim.' Veren kişi bunu mahkemede böyle anlatmış, 'Borç olarak istedi, verdim. Bitirince ondan geri alacaktım.' diye. Buna bakmışlar MASAK kayıtlarında, daire üstüne geçmiş, parası verilmemiş. 'Rüşvettir.' diye fırsatçılık yapıyorlar. Muhittin Başkan'ın oğlu gelip ifadesini verecek. Bu durumu söyleyecek. Tut ki bir yanlışlık var, yok ama diyelim ki var. Yahu oğlan suç işledi diye baba mesul olur mu? Oğlan suç işledi diye baba belediye başkanlığından alınır mı? Ben baba ile oğlanın birlikte alınması için aynı suçu birlikte işlemesi gerektiğini bilirim." Erken seçim çağrısı yapan Özel, "Hodri meydan, koyalım sandığı, kararı millet versin." ifadesini kullandı.
"Foyanız ortaya çıktı, baklava kutusu da sizin ayakkabı kutusu da!"
Özgür Özel konuşmasında, Manavgat belediyesine yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonuyla ilgili de konuşan Özgür Özel, baklava kutusundaki paralarla gündeme gelen belediye başkan yardımcısının bir ay boyunca eğitildiğini iddia ederek şunları söyledi:
"Hani baklavacı var ya baklavacı. Hani polis geliyor 'Aç kutuyu' diyor açıyor, gayet sakin, hazırlıklı… Kimi öyle diyor kimi böyle diyor… O baklavacı var ya. Bir ay önce polis onu almış. Onu bir ay önce çevirmede kaçak içkiler ve şüpheli paketle yüzde 99.9 uyuşturucu ile yakalamış. O baklavacıyı bir ay boyunca eğitmişler. O baklavacıyı oraya peşinden de çantacıyı yollamışlar. Elimizde 32 saatlik görüntü var. Dakika dakika planlamışlar. Yani dün dedim ya Melih Gökçek'in oğlu Bozuk tohum. O Bozuk Tohum'un baklavacı var ya bize hesabını sorduğu baklava kutusunu bir aydır planlamışlar.Peki plan ne? Baklavacıyı aldılar. Kendilerince itirafçı yaptılar. Manavgat'ta AK Parti ile CHP arasında 3 meclis üyesi fark var. Baklavacı 4 isim söyledi içeri aldılar. Hızla belediye meclis seçimine gidip Manavgat'ı AK Parti'ye geçirmeye çalıştılar. Tam o sırada belediye meclis üyeleri 3’ü istifalarını verdiler. Onların yerine belediye meclis üyeleri yedekten geldi. AKP'nin hesabı o anda tutmadı."
Peki ne oldu savcı baklavacıyı yeniden çağırdı, baklavacı 4 meclis üyesinin adını daha verdi, ben itirafçıyım dedi 4’ünü de aldırdı. Yeniden AK Parti CHP’nin önüne geçti, hemen seçim yapıp manavgatlının Ak Parti’ye vermediği manavgatı alacaklar, o sırada ortaya çıktı meclis üyeleri gözaltına alınırken hepsi istifa etmiş belediyeden, yerine yedekler yeniden çağrılacak, AK Parti itiraz ediyor, çağıramazsınız önce meclis toplanacak yeniden başkan seçecek diye, bu arada bu işlemi yapan savcının eşi Manavgat İlçe Seçim Kurulu başkanı, biz olmaz dedik, itiraz ettik ve itiraz YSK’ya gitti, YSK CHP haklıdır dedi bugün saat 15.00’de yazıyı yolladı. Bu kumpasa karşı akşam üstü savcının eşi manavgat ilçe seçim kurulu başkanı imzayı atmak yerine hastayım dedi rapor aldı. Hiç merak etmeyin YSK’nın yazısı kapı gibi, başka bir hakim inceleyecek gereğini yapacak.
'Ayakkabı kutucularının da, baklava kutucularının da Allah belasını versin'
Ben baklava kutusu geçmişte çok konuştuk ayakkabı kutusu, ayakkabı kutucularının da, baklava kutucularının da Allah belasını versin, milletin malına el uzatanın eli kırılsın. Foyanız ortaya çıktı, ayakkabı kutusu da sizin, baklava kutusu da sizin, yazıklar olsun!”
Haber Merkezi- İHA- AA
Yorumlar
Kalan Karakter: