MANİSA'nın Kula ilçesinde, makilikte çıkan yangın ormana sıçradı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın 3.5 saatte söndürülürken, 10 hektar orman ve makilik alan zarar gördü.
Kula'nın kırsal Başıbüyük Mahallesi ile Eroğlu Mahallesi arasında kalan Çelengöz Barajı üzerindeki makilikte saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, toplam 30 arazöz ve itfaiye aracı ile 90 orman işçisi sevk edildi. Köylüler de söndürme çalışmalarına destek verirken, alevlerin yaklaştığı bir hayvan çiftliği boşaltıldı.
10 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ
Makilikte çıkan, tarım arazileri ve ormana da sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahale ile 3,5 saatte söndürüldü. İlk belirlemelere göre 4 hektar tarım arazisi ile toplam 6 hektar orman ve makilik alan zarar gördü.
DHA
Yorumlar
Kalan Karakter: