Okul değil sanki ilaç sanayi ham madde çiftliği
Hobi bahçesinde ne ararsan var; Lavanta’dan lavantin’e, mercan köşkünden kekiğe, marul’dan çilek’e kadar...
MANİSA'nın Yunusemre ilçesindeki Mehmet Suphi Egemen İlkokulu bahçesinde 3,5 yıl önce hayata geçen “Hayat Oyunu” Projesi kapsamında gerçekleşen hasat şenliği ile öğrenciler ektikleri ürünlerin hasadını gerçekleştirdi. Okul bahçesindeki hasat şenliğine katılanlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıkları gizlemezken “Okul bahçesi değil sanki ilaç sanayi ham madde çiftliği” söylemlerinde bulundular. Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan önderliğinde yapılan topraklı topraksız tarım hasadıyla çocuklar doğayı sevmeyi öğrendi.
HASADI ÖĞRENCİLER YAPTI
Yapılan hasat şenliğinde doğaya dönüş yaşanırken, öğrencilerle birlikte aynı anda protokol üyeleri bahçedeki lavanta, lavantin, mercan köşk, kekik, marul, çilek gibi bitkiler topladı. Daha sonra öğrenciler hasat ettikleri bitkileri yedi. Öğretmen Hakan Börekçi eşliğinde online mehter eğitimi alan ve Türkiye’nin en küçük mehter takımı olan miniklerin oluşturduğu mehter takımı çaldığı marşlarla şölene ayrı bir renk kattı.
İLK KEZ HASAT ŞENLİĞİNE KATILAN PROTOKOLDE ŞAŞIRDI
Okul bahçesinde düzenlenen törene Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli katıldı.
DİĞER OKULLARDAN AYIRAN ÖZELLİK PROJE 3,5 YILDIR SÜRÜYOR
Projenin 3,5 yıldır sürdüğünü ifade eden Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, pandemiye rağmen tarım faaliyetlerini sürdürdüklerini açıkladı. Satan,
“Büyük emek vererek gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi hasat etmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Hasat demek emek demek, sabır, mutluluk demek. Mehmet Suphi Egemen İlkokulu olarak öğrencilerimize müfredatın yanında hayata dair değerlerimizi, tarihimizi, kültürümüzü öğretmeyi ilke edindik. Koşulların zorluğu bile bu amacımıza engel olamadı. Uzaktan eğitim olur mu, nasıl olur tartışmaları sürerken biz yüz yüze dönemde her ne yapıyorsak uzaktan eğitim sürecinde de yapmaya devam ettik. Bu süreçte darbuka ritim, davul ritim, bando, halk oyunları ve mehter grubumuz oluştu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi doğa ve hayvan sevgisi kazandırmayı da ihmal etmedik. Teorik bilgilerini online eğitim sürecinde verdiğimiz tarım uygulamalarımızı ise, 1 Mart tarihi itibariyle okulumuzda uygulamalı olarak tüm öğrencilerimize gösterdik. Zannediyorum öğrencilerimiz eğitimli en küçük çiftçiler. 3,5 yıldır sürdürmekte olduğumuz toprakta ve topraksız tarım etkinliklerimizi çocuklarımız da çok seviyor. Çocuklarımız tarımın yanında, sabretmeyi, emeğin değerini de farkında olmadan öğreniyorlar. Bugün de minik çiftçilerimizin en mutlu günü. Bu mutlu günümüzde bizi kırmayarak yanımızda olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
HASAT EDİLEN TÜM BİTKİLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, burada şölen havasında bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, emeği geçen herkesi tebrik etti. Yapılan hasatlarda lavanta, mercanköşk ve benzeri bitkilerden mum, oda parfümü, sinek kovucu, bitki çayı üretilirken, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ahmet ÜNSAL
Yorumlar
Kalan Karakter: