Ege’de, Ziraat Fakültesi öğrencileri Türkiye’de ilk defa kendi bitkilerini yetiştirmeye başladı
Öğren, üret, tüket…
*Prof. Dr. Yalçın, “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bu zamana kadar birçok bitki türünü tanıtmada büyük rol oynadı. Bugün burada Ziraat Fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştireceğiz. Hobi Bahçelerinde Bürüksel lahanası, marul, ıspanak, salatalık, lahana ve yeşil soğan yetiştirecek. Öğrenciler bir bitkinin nasıl yetiştirileceğini bizzat görerek uygulayabilecekler” dedi
* Prof. Dr. Eşiyok, “Yetiştireceğimiz salata, lahana ve kırmızı lahana bitkilerinde, ilaç ya da gübre gibi sentetik maddeler kullanılmayacak, ürünler tamamen organik yetiştirilecek” dedi
Debi Cansın Keskin-Sultan Toptaş-Ayşegül Eryılmaz
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi “Kampüsten Sofraya” projesi kapsamında öğrenciler, Türkiye’de ilk defa kendi bitkilerini yetiştirmeye hazırlanıyor.
Ege Üniversitesi bir ilke daha imza atıyor. Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Tarım Topluluğu tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler organik bitkiler yetiştirecek. Öğrenciler yetiştirdikleri ürünleri kendileri tüketecek ve aileleriyle paylaşabilecekler.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Eşiyok ve Prof. Dr. Tayfun Özkaya proje ile ilgili olarak öğrencilerle arazide uygulama yaparak bilgiler verdi.
Prof. Dr. Harun Yalçın, “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bu zamana kadar birçok bitki türünü tanıtmada büyük rol oynadı. Bugün burada Ziraat Fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştireceğiz. Hobi Bahçelerinde Bürüksel lahanası, marul, ıspanak, salatalık, lahana ve yeşil soğan yetiştirilecek. Öğrenciler bir bitkinin nasıl yetiştirileceğini bizzat görerek uygulayabilecekler” diye konuştu.
‘Benim Bahçem’, ‘Yaşam İçin Tarım’, ‘Hem Üret Hem Öğren’ gibi sloganları olan projenin bütün ihtiyaçlarının, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından karşılanacağını ifade eden Prof. Dr. Yalçın, “Birinci sınıflar da dahil olmak üzere tüm fakülte öğrencileri bu projeden yararlanabilecek” dedi.
TAMAMEN ORGANİK
Meraklı öğrencilerin özellikle projeye ayrı ilgi duyduğunu belirten Prof. Dr. Dursun Eşiyok, “Yetiştireceğimiz salata, lahana ve kırmızı lahana bitkilerinde, ilaç ya da gübre gibi sentetik maddeler kullanılmayacak, ürünler tamamen organik yetiştirilecek” dedi.
Ürünlerin hiçbir şekilde satılmayacağını, sadece öğrencilere yönelik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Eşiyok; ziraatın kitapta okunup öğrenebilecek bir meslek olmadığını, elin-ayağın mutlaka toprağa değip uygulamayla öğrenilebileceğini belirtti.
Öğrencilerin ilgi duyduğu proje başlangıcı, Prof. Dr. Dursun Eşiyok’un dikim aşamaları hakkında bilgilendirmesi ve tavsiyeler vermesinin ardından öğrencilerin dağılmasıyla son buldu. (DK-ST-AE/OK)
Yorumlar
Kalan Karakter: