Odak Tıp'ta Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şadıman İnan göreve başladı
ÖZEL Turgutlu Odak Tıp Merkezi’nde, nisan ayı içerisinde emekliye ayrılan Op .Dr. Şadıman İnan, 'Göz Hastalıkları Uzmanı' olarak göreve başladı. Kornea Bankası ve Kornea Transplantasyonu kurslarını başarıyla tamamlayan Op. Dr. Şadıman İnan, bilgisayar sendromu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Op. Dr. İnan, bilgisayar ve cihaz kullanıcılarının yüzde 90'ından fazlasınının mutlaka gözleri ile bir sorun yaşadığına vurgu yaptı.
Bilgisayar görme sendromu nedir?
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şadıman İnan: “Bilgisayarları, tabletleri ve akıllı telefonları kullanma hevesimiz büyüdükçe, gözlerimiz de bunun bedelini ödüyor. Bilgisayar ve cihaz kullanıcılarının yüzde 90'ından fazlası mutlaka gözleri ile bir sorun yaşıyor. Biz buna bilgisayar görme sendromu diyoruz. bilgisayar görme sendromu, azalmış veya bulanık görme, gözlerde yanma veya batma, ışığa duyarlılık, baş ağrısı ve sırt ve boyun ağrısı gibi şikayetlerle ortaya çıkabilir. Bu belirtiler sizi etkiliyorsa, bazı şeylere dikkat etmemiz gerekir." dedi.
1. Görüş açınızı ayarlayın
Bakış açınız bilgisayar görme sendromu da kilit bir rol oynar. En iyi açı için, monitörün, tabletin veya telefonun merkezi gözlerinizden 45 cm ila 50 cm uzaklıkta ve göz seviyesinin 10 ila 15 cm altında olmalıdır. Bir ekran ve iş yaptığınız belge arasında ileri geri bakıyorsanız, bu belgelerin en az kafa hareketi ile görebileceğiniz seviyede olması gerekir.
2. Parlamayı azaltın
Ekrandaki harfler, yazdırılan sayfadaki harfler kadar net değildir. Ekrandaki harfler ve arka plan veya parlama arasındaki çok az kontrast gözlerin daha çok çalışmasını sağlar. Sonuç: ışığa duyarlılık. ışıklardan veya pencerelerden parlamayı önlemek için ekranınızı uygun yerleştirmeniz gerekir. Pencerelerinizdeki perdeleri kapatın veya masa lambanızdaki daha düşük wattlık ampullere geçin. Parlamayı en aza indirmek için aydınlatmayı değiştiremiyorsanız, ekranınız için bir parlama filtresi satın alın.
3. Gözlerini dinlendirin
Bir bilgisayarı veya cihazı uzun süre kullanırken göz yorgunluğunu önlemek için düzenli aralar verin. Her 20 dakikada bir, 20 saniye boyunca bilgisayarınızdan uzağa bakın. Bu gözlerinize yeniden odaklanma şansı verecek. İki saatlik sürekli bilgisayar kullanımından sonra gözlerinizi 15 dakika dinlendirin.
4. Sık sık göz kırpın
İnsanlar normalde dakikada 18 kez göz kırpıyorlar, ancak bilgisayar kullanıcıları sık sık sadece dörtte birini göz kırpıyor. Bu kuru göz geliştirme şansını artırır. Bu riski azaltmak için, kendinize daha sık göz kırpmanızı hatırlatın. Ve gözlerinizi düzenli olarak yağlayıcı göz damlası ile yenileyin.
5. Gözlerinizi kontrol ettirin
Düzeltilmemiş görme sorunları - yakını göreme veya astigmatizm, yaşlanma ile ilişkili göz ve göz değişiklikleri veya eşlik eden sorunlar - göz yorgunluğuna ve kas-iskelet ağrısına katkıda bulunabilir. Günlük aktiviteler için gözlüklere ihtiyacınız olmasa bile, bilgisayar veya cihaz kullanımı için bunlara ihtiyacınız olabilir. Gözlük veya kontak lens takıyorsanız ve net bir şekilde görebilmeniz için başınızı eğmeniz veya ekrana doğru eğilmeniz gerekiyorsa, lens reçetenizin ayarlanması gerekebilir. Reçetenizin doğru olduğundan emin olmak için göz muayenesi mutlaka yaptırın. “
OP. DR. ŞADIMAN İNAN KİMDİR?
1964 yılında Ankara’da doğan Op .Dr. Şadıman İnan, 1988 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1988-1993 yılları arasında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanlığı eğitimini aldı. 1996 yılında Manisa Soma Devlet Hastanesi’nde Göz Hastaları uzmanı olarak 17 yıl görev yapan Dr. İnan, daha sonra Manisa Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı.
Nisan 2019’da emekli olarak Özel Turgutlu Odak Tıp Merkezi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmaya başladı. İnan, bu çalışma süresinde Kornea Bankası ve Kornea Transplantasyonu kurslarını başarıyla tamamladı. Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: