Müftülüğe siyah çelenk!
"Allah’ın evi dediğimiz camilerimizi, Allah’ın kullarına kapatamazsınız. Bu sizin haddinize de değil, yetkinize de değildir."
MANİSA’nın Turgutlu İlçesinde, Ali Uymaz isimli vatandaşın, geçtiğimiz ay Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş için camide mevlid-i şerif okutulması isteğine olumsuz cevap veren Turgutlu Müftülüğüne tepkiler yağıyor. Sosyal medyada gündem olan müftülüğün olumsuz cevabına bir tepki de Turgutlu’dan geldi.
Sinan Ateş hayrına Turgutlu Belediyesi eski hizmet binası önünde lokma döktüren Zafer Partisi ve Doğru Parti mensupları, Turgutlu Müftülüğünün Ergenekon Mahallesindeki yeni binasına siyah çelenkler bırakarak tepkilerini dile getirdiler.
Zafer Partisi ve Doğru Partisi Turgutlu yöneticiler, çelenk bırakmalarının ardından müftülük önünde bir açıklama yaptı. Açıklamaya Zafer Partisi Manisa İl Başkanı Mevlüt Özer, Zafer Partisi Turgutlu İlçe Başkanı Ersin Ağmil ve yardımcısı Ali Erduğan, Zafer Partisi İl Sekreteri Bahtiyar Alkan, Doğru Parti Manisa İl Başkanı Özgür Erol, Doğru Parti Turgutlu İlçe Başkanı Menderes Teymur, Doğru Parti Ahmetli İlçe Başkanı Ayhan Yanık katıldı.
Zafer Partisi Turgutlu İlçe Başkan Yardımcısı Erduğan açıklamasında, “Haince bir saldırı sonucu suikasta kurban giden Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’i rahmetle anıyoruz. Faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalet teslim edilmesini istiyoruz. Sinan Ateş suikastı kadar bizleri ve Türk kamuoyunu derinden yaralayan bir diğer konu ise, 5.1.2023 tarihinde Doç. Dr. Sinan Ateş için Turgutlu ilçemizde bir vatandaşımızın yatsı namazını müteakip rahmetli şehit Sinan Ateş adına camide mevlid-i şerif, Kur’an tilaveti okutulması için yazılan dilekçe müftülüğümüzün vermiş olduğu cevaptır. Gelen cevapta müftü beyin gerekçesi şu şekilde olmuştur: merhumun ilçemizde kan bağı bulunan bir akrabasının olmaması dolayısıyla hali hazır süreçte müftülüğümüz bünyesinde herhangi bir camide program yapılması tarafımızca uygun bulunmamıştır.
Buradan sayın müftü beye sesleniyoruz. Rahmetli Sinan Ateş ile kan bağımız olmasa da, can bağımız vardır. Aziz Türk milletinin asil bir evladıdır. Müftü bey neyin kan bağından bahsediyorsunuz? Türk ve İslam ülküsüne kendisini adamış şehit başkanımızın yüzüne camileri kapatmak ne demektir. Allah’ın evi dediğimiz camilerimizi, Allah’ın kullarına kapatamazsınız. Bu sizin haddinize de değil, yetkinize de değildir. Vermiş olduğunuz bu yanlış kararınızı Türk kamuoyu adına özür dileyerek düzeltmenizi bekliyoruz.” İfadelerine yer verildi. Nurullah ÇANKAYA
Yorumlar
Kalan Karakter: