Yaptığı haberden dolayı Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan ve tahliye edilenler arasında Manisalı kadın gazeteci Hülya Kılıç da 183 gün sonra tahliye edildi. Kılıç ve diğer tutuklu gazetecilerin salıverilmeleri ise gece yarısı 24:00’den yapıldı. Hülya Kılıç ve beraberindeki yakınları Davayı gün boyu takip eden CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın tahsis ettiği VİP makam aracı ile Manisa’daki evine getirildi
LİBYA'da hayatını kaybeden MİT mensubuna ilişkin yaptıkları haber gerekçe gösterilerek Mart 2020 tarihinde Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile muhabir Hülya Kılınç'ın 183 günlük Silivri Cezaevindeki tutuklulukları sonrası mahkemenin verdiği tahliye kararı ile birlikte sevince dönüştü. Kılıç ve diğer tutuklu gazetecilerin salıverilmeleri ise gece yarısı 24:00’den sonra yapıldı. Hülya Kılıç ve beraberindeki yakınlarının davayı gün boyu takip eden CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın tahsis ettiği VİP makam aracı ile Manisa’daki evine getirileceği öğrenildi.
DAVAYA CHP ÜST DÜZEYDE KATILIM GÖSTERDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Hüda Kaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın da aralarında bulunduğu birçok isim davada izleyici olarak yer aldı.
İkinci kez hakim karşısına çıkan tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile Manisa muhabir Hülya Kılınç ile ilgili savcılık önceki gün saat 10.30’da İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi mütalaasını sunmasıyla başladı. Tutuklu gazetecilerin bugün davasına Türkiye’nin birçok yerinden destek geldi. İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde tutuklu gazeteciler için Ferhat Çelik, Barış Terkoğlu ve Milletvekili Ahmet Şık'ın yanı sıra CHP ve HDP Milletvekilleri yaptıkları basın açıklamasında ‘Gazetecilik suç değildir’ açıklamasında bulundular.
"Haberi hangi bakış açısıyla okursanız sadece cenaze haberi olduğunu görürsünüz"
Haklarında 19 yıla kadar ceza istenen mütaalaya karşı ilk savunmayı 6 aydır tutuklu olan Manisalı Gazeteci Hülya Kılınç, yaptığı savunmasında; “Mahkemeniz huzurunda vermiş olduğum savunmayı tekrar ediyorum. Haberi hangi bakış açısıyla okursanız sadece cenaze haberi olduğunu görürsünüz. Haberde yayınlanan fotoğraflarda MİT mensuplarının olduğunu bilmiyordum. Bilmem de mümkün değildir. Eğer MİT mensubu olduğunu bilmeyenler hakkında suç isnadı yapılmıyorsa benim için de yapılmamalıdır, diye düşünüyorum. Şehidin cenazesinde çekilen fotoğraflar gizli çekilmemiştir. Akhisar Belediyesi'nden temin edilmiştir. Fotoğrafta sadece cenazeyi taşıyan köylüler görünmektedir. Eğer cenazenin köylülerin taşıdığını gösteren bu fotoğraflarda MİT mensubunu deşifre etmek isteseydim, haberde 'Şehidin mesai arkadaşları da cenazeye katıldı' ibaresi yer alırdı. Ben yalnızca gazetecilik yapmak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haberi hazırladım. Mahkemenizden tutukluğumun kaldırılmasını ve beraatımı talep ediyorum.” ifadelerine yer vermişti.
Ahmet Ünsal / MANİSA
Yorumlar
Kalan Karakter: