Milletvekili Ahmet Orhan’da, Oradaydı!..
Sevinçle karşıladılar!..
Milletvekili Orhan, 44 yıl aradan sonra mezun olduğu eski adıyla İnkilap olan, Samiye Nuri Sevil İlköğretim Okuluna gelişini, Okul Müdürü Halil Işık, Müdür Yardımcıları Ramazan Göktürk, Abdullah Köybulan, öğretmen ve öğrenciler büyük sevinçle karşıladılar.
Duygu dolu anlar yaşadı!..
Milletvekili Orhan’ı bir süre makamında konuk eden okul idaresi, Orhan’a sürpriz yaparak, 1967 yılında “İyi” derecesiyle okuldan mezun olduğunu gösteren üzerinde siyah-beyaz önlüğüyle çocukluk fotoğrafı bulunan okul defterini gösterdiler. Bu durum karşısında oldukça duygulanan Milletvekili Orhan, 44 yıl öncesini kendisine yaşatan okul idaresine teşekkür etti.
Milletvekilimiz gibi başarılar bekliyoruz!..
Daha sonra 6-7 ve 8. sınıflardan oluşan öğrencilerle söyleyişi yapmak üzere, okulun toplantı ve konferans salonuna geçildi. Burada ilk olarak Okul Müdürü Halil Işık öğrencilere kısa bir açılış konuşması yaparak; “ “Onlar Buradaydılar” proje kapsamında Sayın Milletvekilimiz Ahmet Orhan’ı okulumuza davet ettik. Ahmet Orhan bizim Milletvekilimiz. Seneler önce 1967 yılında sizin bu oturmuş olduğunuz sıralarda Sayın Milletvekilimiz oturdu, okudu ve şimdi karşımıza sizleri temsil eden bir Milletvekilimiz olarak burada. Biz sizlerden de Sayın Milletvekilimiz gibi başarılar bekliyoruz. Onun bir saatini bizlere ayırmasını, sizlerle birlikte okulumuzda olmasını istedik. Kendisine ben teşekkür ediyorum. Çok sağ olsun kırmadı bizi”diye konuştu.
Öğrencilerin sorularını cevapladı!..
Milletvekili Orhan ise ilk olarak öğrencilere kendi biyografisi hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Daha sonra Samiye Nuri Sevil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Gizem Acar, Hatice Manay, İrem Mutlu ve Ahsen Balmumcu isimli öğrencilerin önceden hazırladıkları çeşitli soruları ve merak ettikleri hususlara cevap verdi.
Sınıfında, sınıf arkadaşıyla sıraya oturdular!..
“Onlar Buradaydı” projesi kapsamında, yaklaşık bir saat süren soru cevap şeklinde ki söyleyişi sonrası, Okul İdaresi ikinci bir sürpriz daha yaparak Milletvekili Orhan’ı eğitim-öğretim gördüğü sınıfa götürdü. 44 yıl önce öğrenim gördüğü sınıfta bir anda kendi sınıfını ve sırasını gören Milletvekili Orhan, yine aynı okulda öğretmen olarak görev yapan sınıf arkadaşı İsmail Gülsüm ile öğrenim gördükleri sınıfta sıraya oturarak fotoğraf makinemize poz verdiler.
Foto-Haber: Ahmet İLTER
Yorumlar
Kalan Karakter: