MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Turgutlu İlçe Başkanı Gürhan Bostan, Turgutlu Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde yaşanan protesto üzerinden kirli siyaset ve iftira politikası uygulandığını belirtti. Karalama ve iftira politikasının diğer ayağının ırkçılık yakıştırması olduğunu söyleyen Bostan, " Bu şekilde ırkçı ve faşist yakıştırması yapılacak en son siyasi oluşum Cumhur İttifakının temsilcileri olan MHP ve Ak Parti'dir. Bizlerin de birçok il ve ilçelerimizde gerek parti teşkilâtlarımızda gerekse şehir meclislerimizde Kürt kökenli ya da farklı etnik kökenlere sahip arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve büyüklerimiz vardır, buna karşılık verebileceğimiz tek yanıt “kişi kendinden bilir işi” şeklindedir." dedi.
Bir önceki meclis toplantısında özellikle geçmiş dönemler içinde görev yapan belediye başkanları ve mahiyetleri hakkında, bazı mahallelerde hiç hizmet yapılmamış, o bölge vatandaşlarına karşı farklı bir muamele uygulanmış gibi zan altında bırakıcı cümleler kurulmuş, bugün itibariyle sorun yaşanan mevkii ve mahallelerdeki olumsuzlukların muhatabıymış gibi karalayıcı iftira düzeyinde söylemlerde bulunulmuştur. Bunun adı sadece kirli siyaset ve iftira politikasıdır. Bugüne dek bu şehre hizmet vererek ufkunu açanlara, emeklerine, alın terlerine ve şahsiyetlerine karşı yapılan haksız ve izansız sözlerdir.
Diğer taraftan sanki her sorunun muhatabı Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Cengiz Ergün olarak lanse edilerek, 15 ayı aşkın bir süredir memlekete bir çivi bile çakamamış olmanın hezimeti altında ezilmenin vermiş olduğu duyguyla, değerli Turgutlu halkı üzerinde farklı algı oluşturarak kendi eksikliklerini ve beceriksizliklerini gizlemeye çalışmaktadırlar. Büyükşehir sorumluluğundaki konular elbette ki istişare edilerek büyükşehir meclisinde tartışılmalıdır, çünkü bunun çözüm yeri büyükşehir meclisidir.
Bugüne dek Cumhur İttifakı meclis üyeleri Turgutlu’muzun yararına olan her gündem maddesini onaylayarak, Turgutlu şehir meclisinin bu doğrultuda olumlu kararlar almasında lokomotif güç olmuş, ancak bu alanda yetki sahibi olanlar bu güzel şehre hiçbir artı sağlayamamışlardır. Bunda ekonomik imkansızlıklarında nispeten etkisi vardır, ancak bunun sorumluluğunu önceki dönemlere atmak sadece kendini gizlemeye çalışma çabasından başka bir şey değildir.
Yapılmakta olan bu karalama ve iftira politikasının bir diğer ayağı da ırkçılık yakıştırmasıdır. Bu şekilde ırkçı ve faşist yakıştırması yapılacak en son siyasi oluşum Cumhur İttifakının temsilcileri olan MHP ve Ak Parti'dir, zira görülmektedir ki var olduğu günden bu yana her kesimi kucaklamış, hiç kimseyi etnik kökenine göre ayırmadan hizmet götürmeye çalışmıştır. Bizlerin de birçok il ve ilçelerimizde gerek parti teşkilâtlarımızda gerekse şehir meclislerimizde Kürt kökenli ya da farklı etnik kökenlere sahip arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve büyüklerimiz vardır, buna karşılık verebileceğimiz tek yanıt “kişi kendinden bilir işi” şeklindedir. Bununla birlikte bizler yaratılanı yaratandan ötürü seven ve “bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat” sloganıyla meydanlara yürümüş bir düşüncenin mensuplarıyız. Bu nedenle yapılan yakıştırmaları esefle kınıyorum.
Diğer bir husus da unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince hakkında terör örgütü üyesi olmak ve yardım etmekten hüküm olanları yad etmek ve methiyeler düzenlere karşı da tavrımız bundan sonra farklı olmayacaktır, gerekçeleri bakımından kendi ruhlarını temizlemeye çalışanlar, ırkçı ve bölücü düşüncelerini başka yerlerde ifade etmelidirler. Bunun yeri şehir meclisleri değildir, bu tür yaklaşımlara asla müsaade etmeyeceğimizi ve her fırsatta da tepkimizi göstereceğimizi açıkça ifade etmek isterim. Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve bu aziz milletin tek ve yegane teminatı Cumhur İttifakıdır. Bazı kesimler bu tür düşüncelere destek veriyor olabilir, ancak unutulmamalıdır ki ne bu aziz millet, ne değerli Turgutlu halkı ne de Cumhur İttifakı meclis üyeleri yalnız değildir. Saygılarımla."
Nurullah ÇANKAYA
Yorumlar
Kalan Karakter: