Meteorolojiden Manisa’ya fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Manisa için yarın (Pazartesi) yerel kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Manisa il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle oluşabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.
Diğer bir açıklamada, “Rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren Manisa il genelinde güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.