Mesleki Eğitim işbirliği protokolü
TURGUTLU Ticaret ve Sanayi Odası ile Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında çarşamba günü Turgutlu Kaymakamlık Makamında “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Protokolü Turgutlu Kaymakamı Nazmi GÜNLÜ,Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez TUTSO Yönetim kurulu Başkanı Mesut Altan ,TUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eğerci ,Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MüdürüEkrem Dervent imzalandı.
Bu protokol ile Turgutlu ilçesi sanayisine yön veren iki kurum ortaklaşa eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.
Bu protokolün amacı; “halen çalışmakta olanların niteliklerinin geliştirilmesi;ağır ve tehlikeli işlerde çalışanların/çalışacakların bu işlerde çalışabilmeleri için gerekli eğitimin ve belgenin verilmesini sağlamak üzere,Turgutlu Kaymakamlığı,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası imkanları birleştirilerek nitelikli iş gücü yetiştirme konusundaki birliğinin esas ve usulleri ile tarafların yükümlülüklerini belirlemektir..
Ağır ve tehlikeli İşler Yönetmeliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 31 Mayıs 2009 tarih ve 27244 sayılı resmi gazetede yayınlanan ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin mesleki eğitimlerine dair tebliği kapsamında 1/1/2009 dan önce işe başlayan ve çalıştığı işle ilgili eğitim almamış personelin 32-40 saat arasında iş güvenliği bazlı eğitim almalarını zorunlu kılmaktadır.Yapılacak denetimlerde eğitimsiz personel çalıştıran işyerlerine her bir personel için brüt asgari ücret tutarında ceza verileceği belirtilmektir.Bu protokol kapsamında düzenlenecek eğitim ile işletmelerin bu yükümlülükleri yerine getirilmiş olacak.
Eğitim alması planlanan kursiyer listesi TUTSO tarafından belirlenecek,gruplar en az 20,en fazla 25 kişi olacaktır.Kursiyerlerin eğitim giderlerinin %75’i kendileri veya işletmeleri tarafından;%25i TUTSO tarafından karşılanacak. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: