MERDİVENLERDEN YUVARLANAN OTİZMLİ ÖĞRENCİNİN ANNESİ KONUŞTU! 'Çocuğum orada ölebilirdi!
MANİSA'nın Turgutlu İlçesinde okul müdürü tarafından merdivenlerden itilerek yuvarlanan otizmli öğrenci B.U.U.'nun annesi Derya Y., yaşadıkları şoku ve olayın detaylarını anlattı.
MANİSA'nın Turgutlu İlçesinde okul müdürü tarafından merdivenlerden itilerek yuvarlanan otizmli öğrenci B.U.U.'nun annesi Derya Y., yaşadıkları şoku ve olayın detaylarını anlattı.
Irlamaz Refik Pınar Ortaokulu'nda otizmli 8. sınıf öğrencisi B.U.U.'nun okul müdürü B.G. tarafından merdivenlerden itilmesi olayıyla ilgili çocuğun annesi Derya Y. konuştu.bOlayın detaylarını paylaşan anne, oğlunun olay günü matematik öğretmeninin isteği üzerine alt kattaki öğrencileri çağırmak için merdivenlerden inerken müdürle karşılaştığını belirtti.
"Oğlum direkt karşıya giderken hiçbir aralarında konuşma, tartışma yokken oğlumu tuttuğu gibi merdivenlerden aşağıya fırlatıyor. Daha sonra hiçbir ilkyardımda bulunmuyor kendisi. Çocuğumun kafası, kolu, her yeri merdivenlere çarpıyor." Oğlunun yaralı ve üstü başı toz içinde eve geldiğini, durumu öğrenince hemen müdürü aradığını ancak telefonun açılmadığını söyleyen Derya Y., müdür yardımcısını ve matematik öğretmenini arayarak olayı öğrenmeye çalıştığını ifade etti.
"Müdür yardımcısını aradım, böyle bir olay olduğunu sordum. Kendisinin hiçbir şekilde haberi olmadığını söyledi. Matematik öğretmeni, 'Evet, ben gönderdim' dedi. Ona durumu anlattığımda o da haberi olmadığını söyledi. Jandarmayı çağıracağımı söylediğimde,'Sen panik yapma. Ben görüntüleri izleyip sana haber vereceğim' dedi."
"Bizi Başka Okula Götürüp Kağıt İmzalatmak İstediler"
Anne Derya Y., görüntülerin izlenmesinin ardından kendilerinin Urganlı Mahallesi'ndeki başka bir okula götürüldüğünü anlattı.
"Burada eline bir kağıt alarak, 'Bir daha bu olaylar olmayacak okulda, burada sana söz veriyorum. Biz bunu yazılı hale getirelim. Sen de imza at, ben de imza at' dendi. Ben hayır dedim. Görüntüleri izlemek ve jandarmaya haber vermek istediğimi söyledim."
Görüntüleri okulda izlediğini ve kayıt altına aldığını belirten anne Y., daha sonra jandarmayı okula çağırdıklarını ve ifade vermek üzere karakola gittiklerini aktardı. Hastaneden darp raporu aldıklarını belirten anne, karakola gelen Milli Eğitim Müdürü’ne de müdürü daha önce defalarca şikayet ettiğini söylediğini dile getirdi.
Müdür Açığa Alınmadı, Okul Değiştirdi
Milli Eğitim Müdürü’nün kendisine, "Haklısın. Bunun kurtarılacak bir yanı yok. Kendisinin açığa alınacağını" söylediğini aktaran anne Derya Y., gelinen noktada müdürün açığa alınmadığını ve sadece okul değişikliği yaptığını belirterek tepki gösterdi. "Benim çocuğumu nasıl durduk yerde iterek yaralanmasına sebep olur? Benim çocuğum orada ölebilirdi de ve hiçbir ilk yardımda bulunmamış veya ambulans çağırmamış. Psikolojimiz alt üst oldu. Çocuğum okula gitmek istemiyor." dedi.
Anne, müdür hakkında şikayetçi olduklarını ve dava sürecinin başladığını ancak müdürün farklı bir okulda görevine devam ettiğini vurguladı.
Diğer yandan Turgutlu Otizmliler Dayanışma ve Hakları Derneği'nden de olayla ilgili açıklama geldi. Dernek adına konuşan Hikmet Murat Yıldırım: "Biz Otizmliler Dayanışma ve Hakları Derneği olarak gerek ailenin gerek çocuğun yanında duracağız. Bu yaşanan olaylar ortada. Görüyorsunuz iddialar ortada, görüntüler ortada. Biz otizmlilerin eğitim hakkını savunuyoruz. Onların toplumda yaşama hakkını savunuyoruz. Gereken neyse yapılacaktır." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: