MASKİ Turgutlulu muhtarlara atıksu arıtma tesisini tanıttı
MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege Havzası'nın korunmasına yönelik hayata geçirdiği atıksu arıtma tesisleri ile önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda, 2017 yılının Mayıs ayında açılışı gerçekleştirilen Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi de 9 aydır başarılı bir şekilde işletiliyor. 46 milyon TL gibi bir yatırım ile yapılan tesisin giriş ve çıkış ünitelerinden alınan su numuneleri ise çevreci yatırımın önemini bir kez daha gösterdi. Tesisin giriş suyunun çamur gibi olması ve belirli işlemlerden geçtikten sonra doğaya içme suyu kadar berrak suyun verilmesi Maski tarafından düzenlenen bir etkinlikle Turgutlu’nun muhtarlarına gösterildi.
Saat 10.30’da Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi'nde düzenlenen etkinliğe Turgutlu Belediye Başkanı Av.Turgay Şirin, Maski Genel Müdürü Yaşar Çoşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Arıtma Dairesi Başkanı Gökhan Çevik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürü Kemal İskifoğlu, MASKİ Turgutlu İlçe Şefi Melikşah Erzin,muhtarlar ve ilgili birim amirleri katıldı. Tesise gelen kanalizasyon suyu ile temiz su çıkışına kadar yapılan işlemler muhtarlara gösterildi. Arıtma Dairesi Başkanı Gökhan Çevik, tesise alınan atık suyun yoğunluk derecesi olduğunu, buna göre tesise su alındığını yapılan işlemlerden sonra arıtılan suyun Gediz'e bırakıldığını belirtti. Çevik, Çevre Bakanlığı tarafından yapılan ölçümlerde çıkan su kalitesinin standartların çok yukarısında , yüzde 90’ların üzerinde olduğunu söyledi. Çevik, atık olarak çıkan gübrenin tarım arazilerinde de kullanabileceğini ancak bunun Çevre Bakanlığı tarafından önerilmediğini ifade etti.
"ÇOCUKLARIMIZA DAHA SAĞLIKLI BİR MANİSA"
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran: “İl genelindeki tesislerimizde olduğu gibi Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisimizde de düzenli aralıklarla numune alımları gerçekleştiriyoruz. İçme suyu kadar berrak bir suyun çıkış ünitesinden elde etmek hepimiz için büyük bir başarıdır. Bu durum, doğamızı koruma anlamında büyük bir adımı ifade etmektedi.” diye konuştu.
‘MANISA’DA YAŞAYANIN 'İYİ Kİ BURADA YAŞIYORUM’ DEMESİ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK İTİBAR’
Maski Genel Müdürü Yaşar Coşkun: “Keşke mümkün olsa da çıkan şeyleri (su boruları ve çıkan atıklar) belediyemizde sizlere sunduk. Nelerden su içtiğimizi gördünüz. Yapılması gerekmiyor mu bu işlerin (hizmetlerin)? Keşke daha önce yapılsaydı da, işte yaptığımız şeylerin ne kadar yerinde olduğunun bunlar güzel kanıtlarıdır. Biz ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz. Siz bunu biliniz. Sizler de bunu takdir edersiniz. Bundan eminim bize oy veren, vermeyen önemli değil. Manisa’da yaşayanın 'İyi ki burada yaşıyorum' demesi bizim için en büyük itibar. Bize en büyük destektir. Cenab-ı Allah şahit, bütün iyi niyetimizle sizlerin hizmetindeyiz.” dedi.
"Gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir Turgutlu"
‘Belki alt yapı yatırımları çok akıllı siyasetçi işi değil. Ama biz 'hizmetin siyaseti olmaz’ mantığı ile hareket ediyoruz.” diyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin: “Bugüne kadar çalışmalarımızı bu perspektif üzerinden yaptık. İşte buradaki yatırım, şehir içinde alt yapı çalışmaları, işte prestij caddeleri, battı çıktı projemiz hepsi bunların göstergesi, belki on liralık yatırımın 6,7 lirası toprağın altına gömülen kısmı oluyor. Buna rağmen görsellik bir yana, yaşanabilir bir Turgutlu, gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir Turgutlu ama büyüyen, güzelleşen bir Turgutlu mantığıyla bakıyoruz olaya. Bunun da olmazsa olmazı öncelikle insan sağlığı. Evde kullandığımız deterjanlı sular Gediz Nehrine gidiyor, oradan da tarım arazileri sulanıyor. Soframıza sebzeler meyveler geliyordu.Çok şükür bugün bu eksiğimiz de bu tesisle giderilmiş oldu. Bu çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.DOĞAN ÇİZMECİ
*İnternet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Yedieylül Gazetecilik ve Matbacılık.Ltd.Şti.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Yedieylül Gazetecilik ve Matbacılık.Ltd.Şti.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: