Manisalı fotoğrafçılar ünlü yönetmeni mezarı başında andılar
Yazar, yönetmen, senarist ve şair Ahmet Uluçay 30 Kasım 2009'da beyin tümörü ve zatürreden hayatını kaybetti. Manisalı fotoğrafçılar Oktay ve Sevgi Karaduman Uluçay'ı ölüm yıl dönümünde mezarı başındı dualar eşliğinde andılar.
Ahmet Uluçay kimdir?
2 Aralık 1954'de Kütahya Tavşanlı'da dünyaya geldi. Uluçay, daha 12 yaşındayken arkadaşı İsmail Mutlu ile film makinesi yapmak için işe koyuldu. Tam üç yıl uğraştı ve yönetmenliğini üstlendiği 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filminde de anlatıldığı gibi bir ahırda köy halkına film göstermeye başladı. Sinemaların çöpe attığı filmlerden kareleri birbirine ekledi ve insanlarla paylaştı. Köyde kümes hayvancılığı ile uğraşan arkadaşı İsmail Mutlu ve maden işçisi arkadaşı Şerif Akarsu ile "Tepecik Köyü Arkadaş Sinema Grubu"nu kurdu. Sinemaya yaşamını adayan sanatçı, yıllarca geçim derdiyle uğraştı, kamyon şoförlüğü, inşaat işçiliği ve tavukçuluk gibi pek çok işte çalıştı.
"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi 26. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali'nin büyük ödülünü kazandı.
Manisalı fotoğrafçılar Oktay Karaduman ve Eşi Sevgi Karaduman, Kütahya Tavşanlı'ya ziyaretinde, yönetmen Ahmet Uluçay'ın vefatının 16. yıl dönümü dolayısıyla mezarı başında dualar ettiler ve andılar.
Fotoğraf: Sevgi Karaduman
Yorumlar
Kalan Karakter: