Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelindeki terminallerde gerçekleştirilen ‘Emniyet Kemeri Denetimi ve Bilgilendirilmesi’ faaliyetlerinde 310 otobüs kontrol edilirken, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İlçe Trafik birimleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik güvenliğini artırmak amacıyla 12-17 Mart 2026 tarihleri arasında terminal çıkışlarında denetim noktaları oluşturdu. 17 ekip ve 33 personelin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler tek tek durduruldu.
Ekipler, denetimler kapsamında 310 otobüs ve sürücüsünü evrak ve teknik donanım açısından kontrol etti. Denetimlerin odak noktasını oluşturan emniyet kemeri konusunda ise yolculara yönelik bilgilendirme faaliyeti yürütüldü. Otobüs içerisine giren polis ekipleri, olası kazalarda can kaybını ve yaralanmaları en aza indiren emniyet kemerinin takılması konusunda 4 bin 346 yolcuya uyarılarda bulundu.
Kurallara uygun hareket etmediği tespit edilen sürücü ve işletmelere yönelik toplamda 2 bin 719 TL cezai işlem uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması ve farkındalık oluşturulması amacıyla otobüslere yönelik denetimlerin kararlılıkla ve aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: