MANİSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu bilgi ve Genel kültür yarışmalarının Turgutlu İLçesi ortaokullar ve liseler yarışması başladı. Turgutlu’da 26 ortaokul arasında yapılan yarışma çok zevkli ve çekişmeli bir şekilde geçti. Finale Özel Kocatürk Kolleji, Urganlı23 Nisan Ortaokulu, Irlamaz Refik pınar Ortaokulu, Samiye Nuri Sevil ortaokulu, Derbent Sabiha Erturgut ortaOkulu ve Msulcalı Ortaokulu kaldılar.
Orta okullararası final yarışması Turgutlu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Jüri tarafından düzenlenen 20 soru yarışmaya katılan 6 ortaokul öğrencilerine soruldu. Çekişmeli geçen yarışmada Hüseyin Sabancı, Aslı Vargöl, Duygu Kaplan’dan kurulu Özel Kocatürk Koleji 20 sorudan 16’sına doğru cevap vererek topladığı 160 puanla Turgutlu 1’incisi olurken, Ahmet Numan Soysal, Enes Top, Musa Ceylan’dan kurulu Samiye Nuri Sevil Ortaokulu 150 puanla 2’nci, Azize Nurdoğdu, Ceyda Zeybek, Hüseyin Eren’den kurulu Derbent Sabiha Erturgut Ortaokulu da 140 puanla 3. oldu. Yarışmaya katılan diğer okullardan Irlamaz Refik Pınar Ortaokulu 120, Musulcalı Ortaokulu 100, Urganlı 23 Nisan Ortaokulu 90 puan aldı. Yarışma sonrasında Milli Eğitim Müdürü Mehmet ölmez, tüm öğrencileri, öğretmenleri ve vekillerini başarılarından dolayı kutladı, öğrencilere birer katılım belgesi verdi.
Ölmez, Manisa’da yapılacak olan ortaokullararası Bilgi ve Genel Kültür Yarışması’nda Turgutlu’yu temsil edecek Özel Kocatürk Koleji yarışma ekibine birer altın ile başarı belgesi dağıttı. Okula Manisa’daki yarışmalar için başarılar diledi. Yarışmada 2. ce 3. Olan okullara ödül verilmemesi ise öğrencileri üzdü. Tuncel YILMAZ
Yorumlar
Kalan Karakter: