“Er Meydanı”nın fotoğraflara yansıyan 650 yıllık kültür
birikimi
Bahçeşehir Üniversitesi’nin katkılarıyla Edirne’de
Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Pari Dukovic’in fotoğraflarının yer alacağı sergide “er meydanı”ndaki güreşlerin yanı sıra, katılımcı portreleri, saha dışında gerçekleşen dua ve şenlikleri de içeren fotoğraf kareleri de yer alıyor. Fotoğrafçı Pari Dukovic, Amerika’nın en seçkin fotoğraf kuruluşlarından Photo District News tarafından dünyanın en yetenekli fotoğrafçıları listesinde ilk 30’da gösteriliyor.
Güreşin sadece bir spor aktivitesi olarak değil, kültürel bir faaliyet de olduğunu ve bu mana da korunması gereken bir miras olduğunu anlatan sergi, desteğini Bahçeşehir Üniversitesi’nin akademik ve maddi kaynaklarından alıyor. Sergi öncesinde düzenlenecek paneli Osmanlı ve Türkiye Tarihi üzerine yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath Lowry yönetecek.
UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde yer alan "Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali"nin bu yıl 650. yıl dönümü kutlamaları düzenleniyor.
Panel ve Sergi detayları;
Katılımcılar: Heath Lowry (Bahçeşehir Üniversitesi); Ali Gümüş (Dünya Spor Yazarları Birliği, Güreş Kurulu Başkanı) ve Ayhan Tunca (Köşe Yazarı)
Tarih: 7 Temmuz 2011 (Perşembe)
Panel Başlangıç Saati: 15.00 Sergi Başlangıç Saati :18.00
Yer: Ekmekçizade Kervansarayı Kültür Merkezi (Edirne) HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: