Kaybolmaya Yüz Tutan Sanatlar Turgutlu’da Yeniden Hayat Buluyor
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki el sanatları eğitmeni Hüdaverdi Topbaş, kaybolmaya yüz tutmuş sanatları gelecek nesillere aktarmak için ter döküyor. Topbaş, "En büyük mutluluğum, öğrencilerimin ustalık seviyesine ulaştığını görmek" diyor.
Yürüttüğü çalışmalar hakkında konuşan Topbaş, şunları söyledi:
"Ahşap şekillendirme ve süslemeciliği, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler grubunda yer alıyor. Amacım, bu kültürel mirası gençlerin ellerinde yeniden canlandırmak. Bir ağaç parçasının sanata dönüşme sürecini öğrencilerime öğretmek ve onların başarılarına şahitlik etmek en büyük motivasyon kaynağım."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: