Vatandaşın faydasına değilse Kartlı sayaç Kalksın!
MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Büyükşehir Kanunu ile göreve başlamasıyla birlikte ilçe belediyelerinden devraldığı kartlı sayaç uygulaması, çeşitli ortamlarda siyasi malzeme konusu edilmeye devam ediliyor. Kaçak kullanımın önüne geçerek önemli ölçüde su tasarrufu sağlayan sistemin, her fırsatta kötülenerek yenilik karşıtı bir tutum sergilenmesi ise akıllara farklı soruları getiriyor. Teknolojiyi kullanarak su kaynaklarını ve vatandaşın bütçesini koruyan kartlı sayacın kaldırılmasıyla ortaya çıkacak maddi zararın faturasının da vatandaşa kesileceği düşünülmeksizin verilen vaatlerin ne derece gerçekçi ve akılcı olduğu da tartışılıyor.
Kartlı sayaç MASKİ ile gelmedi
Kartlı sayaç sisteminin, Manisa’da ilk kez MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte uygulanmadığı; 2014 yılı öncesinde de Ahmetli, Demirci, Kırkağaç, Alaşehir, Akhisar, Gölmarmara, Gördes, Selendi, Sarıgöl, Soma ve Manisa merkezde 18 bin 336 adet kartlı sayaç abonesinin mevcut olduğu biliniyor. Ayrıca Türkiye genelinde birçok ilde uygulanan bu sistemin, Manisa gibi su kaynakları konusunda zayıf bir ilde neden bu derece polemiğe neden olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor.
Sistem, siyasi amaçlarla karalanıyor
Kanun gereğince 10 yıllık damga süresini doldurmuş mekanik sayaçların kartlı sayaçlarla değiştirilmesi, tüm siyasi parti gruplarının yer aldığı MASKİ’nin 2015 yılı Mayıs ayındaki Genel Kurulu’nda oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca diğer illerdeki uygulamalardan farklı olarak MASKİ, sayaç bedelini 18 taksite bölerek, kartlı sayaç abonelerine yüzde 10 oranında indirim sunuyor. Vatandaşa böylesi bir tasarruf ve kolaylık sağlayan sistem, siyasi amaçlarla her fırsatta kötülenerek, kamuoyunun konu hakkında yanlış yönlendirilmesine neden olunmaktadır.
BUNDAN DOLAYI;
Vatandaş, yeni teknolojik cihaz kullanmayı hak etmiyorsa,
Mekanik sayaç kullanımında bedeli ödenmeden tüketilen suyun kamuya verdiği zararın hiç önemi yoksa,
Abonelerin kademesiz olarak su bedeli ödemesi yerine mekanik sayaç kullanıp kademeli tarifeden daha fazla bedel ödüyorsa,
Tarifesi gereği kartlı sayaç kullanıp 10 ayda 1 (bir) aylık bedel vatandaşın cebinde kalıyorsa,
Kartlı sayaçlardaki filtre vasıtasıyla kullanılan daha sağlıklı suyun gereği yoksa,
Mekanik sayaç kullanırken ödemek zorunda olduğu depozitodan vatandaş neden kurtulsun?
Diyorsanız, kaldırın bitsin!
HABER MERKEZİ
Yorumlar 5
Kalan Karakter: