Kamp günlükleri-3
TURGUTLU Zirve Dağcılık Spor Kulübü sporcusu Semih Çolak, Erciyes kış faaliyetini gazetemize anlattı.
Yine bir yüksek dağ macerası hikayesine imza atan Çolak yaptığı açıklamada: “Bu sefer hedef 3917 metrelik karlı zirvesiyle Erciyes. Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün federasyon onaylı faaliyet programında yer alan Erciyes tırmanışı için 17.Mart.2023 Cuma günü yola çıkmak gerekiyor.Dağ izin verirse tırmanış 19 Mart Pazar günü sabaha karşı gerçekleşecek şekilde planlanmış.
Her zamanki gibi haftanın ortasında başladı heyecanım.Eşyaları yavaş yavaş hazırladım. Erciyes gibi zorlu bir dağ eksik malzemeyi kabul etmez.Nihayet Cuma geldi.İzmir’den gelen otobüse garajdan bindim.Faaliyet sorumlumuz Cemalettin Aygüneş ile birlikte yapacağız yolculuğu.Biraz sohbetten sonra uyku moduna geçtik.Gözlerimizi Kayseri garajında açtık.12 saatlik yol sonrasında diğer ekip arkadaşlarımızla buluşup hasret gidermek yorgunluğumuzu aldı.İlk durağımız Hacılar.Bizi burada eski dostumuz ve aynı zamanda rehberimiz Yusuf Hakan Özdemir karşıladı.İlgisi ve yakınlığı için kendisine çok teşekkür ederiz.Bizler için özel olarak hazırlanan güzel bir kahvaltı sonrasında Ankara ekibini beklerken son alışverişimizi yapıp eksiklerimizi tamamladık.Onların da gelmesiyle kayak merkezinin yolunu tuttuk.Gondol olarak adlandırılan kapalı teleferikle bir miktar yükseldik.Yaklaşık 1,5 saatlik bir yürüyüş bizi bekliyordu.Kamp yüklerimizi sırtlandık ve 50-70 cm karda dağevine doğru harekete geçtik.İyi bir hava olsa çobanini mevkiinde çadırlarımızı kuracaktık ancak hava oldukça sertleşti.Rüzgarla birlikte artan tipi tokat gibi dövdü yüzümüzü.Biz de rehberimizin kararıyla dağevine sığındık.
Biz 6 kişi bir odaya yerleştik, kalan 11 kişi de diğer odaya yerleşti.Bizden farklı 5 kişilik bir grup ise küçük odaya geçti.Hemen matlar serildi,tulumlar açıldı,tüpler çıkarıldı.Sıcak bir şeyler içmek dışarıda yediğimiz soğuktan sonra iyi geldi doğrusu.Bu arada akşam yemeği hazırlıklarına da başladık.Bir yandan da herkes hava durumunu takip ediyordu.Çünkü hava bizi biraz şaşırttı.Beklediğimizden sisliydi.Rehberimiz ve faaliyet sorumlumuz teknik toplantıda bizi bilgilendirdi.Gideceğimiz ve döneceğimiz rotalar belirlendi.Saat 03:30 da hareket etmek üzere sessizlik haline geçtik.Oda olarak saatlerimizi 02:30 a kurduk.Zirve hazırlıklarımızı tamamladık. Kask , kazma , krampon üçlüsü her zamanki yerlerini aldı.Yol yorgunluğunun da verdiği gevşemeyle uykuya daldık.
Saat 02:00 de uyandım.Yavaş yavaş, sessiz sessiz hazırlanırken faaliyet sorumlumuzun “arkadaşlar acele etmeyin” uyarısıyla yıkıldık.Dışarıda sisten göz gözü görmüyordu.Yoğun sis ve tipinin azalmasını bekleyecektik.Bir de bunun üzerine yeni yağan yumuşak karın oluşturacağı çığ riski eklendi.Saat 04:00 oldu ve hava düzelmedi.Rehberimiz Yusuf Hakan Özdemir faaliyetin bu şartlarda yapılamayacağını ve gün ağarınca dönüşe geçileceğini belirtti.Bize de deneyimli rehberimizin kararına saygı duymak düştü.
Çünkü dağcılık bir sevdadır,bir tutkudur,zorluklarla mücadeledir,zorlu doğa koşullarına karşı önlem almadır ama asla doğayla inatlaşma değildir.Son sözü her zaman dağ söyler.
Oda arkadaşlarım uykuya kaldıkları yerden devam ettiler.Bense tulumun içinde günün ağarmasını bekledim.Saat 09:00 da dönüş için hazırlıklarımız tamamdı.Çantalarımızı yüklendik ve yoğun siste inişe geçtik.Saat 11:00 de tüm ekip sağ salim şekilde kayak merkezinde hatıra fotoğrafları çekerek faaliyeti tamamladık.Eee faaliyet olmayınca dönüş biletimizi de erkene alma telaşına düştük.Oğuz ve Müge çiftiyle saat 19:30 olan dönüş biletlerimizi 14:00 e aldık ama keşke almasaydık. Meğer o sefer Konya Burdur Isparta güzergahından tam 17 saatte Kayseri’den İzmir’e ulaşıyormuş.Haliyle Turgutlu’ya da uğramıyor tabi ki.Biz de bunları 13:50 de öğrendiğimiz için bizi bekleyen uzun çook uzuuuun bir otobüs yolculuğunda koltuklarımızdaki yerlerimizi aldık.Erciyes 3. Zirveyi yapmama izin vermeyerek beni yormadı ancak otobüs yolculuğu yeterince yorucu oldu.Güzergahlara bakmadan bilet almamak gerektiğini de öğrenmiş oldum.
Bir dahaki “Kamp Günlükleri”nde zirve hikayeleri anlatmak dileğiyle...” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: